Gemeente Ouder-Amstel hijst regenboogvlag tijdens Coming-Outdag

Gemeente Ouder-Amstel hijst regenboogvlag tijdens Coming-Outdag

Gemeente Ouder-Amstel hijst regenboogvlag tijdens Coming-Outdag

Op donderdag 11 oktober 2018 is het Coming-Outdag. Tijdens deze internationale dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Of je nu homoseksueel, bi of transgender bent. De gemeente Ouder-Amstel hijst voor het eerst de regenboogvlag voor het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel en het Dorpshuis in Duivendrecht. Dat heeft de gemeente Ouder-Amstel via de officiële website bekend gemaakt.

“Het college wil de komende jaren meer aandacht besteden aan het bevorderen van een samenleving die open staat voor iedereen ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Daarom grijpt het college deze dag aan om het hierover met elkaar te hebben. U bent van harte uitgenodigd om mee te denken en te praten tijdens een ontbijt. Wat kan Ouder-Amstel richting de toekomst doen om een bijdrage te leveren aan het verbinden van alle groepen”, is te lezen in het bericht van de gemeente.

Het ontbijt is van 08.00 tot 10.00 uur in het gemeentehuis, ingang Dorpsstraat.

Programma

08.00 tot 08.15 uur ontvangst en welkomstwoord door burgemeester Joyce Langenacker
08.15 tot 08.20 uur hijsen regenboogvlag
08.20 tot 09.55 uur ontbijtgesprekken
09.55 tot 10.00 uur afsluiting wethouder Axel Boomgaars

De uitkomsten van de gesprekken willen wij gebruiken voor het verder vormgeven van activiteiten rondom een samenleving waar iedereen tot zijn recht kan komen.

De gemeente Ouder-Amstel verneemt graag uiterlijk 8 oktober of u wilt deelnemen.U kunt zich online aanmelden en als u vervoer nodig heeft vanuit Duivendrecht dat kunt u dat aangeven.

U kunt zich aanmelden via: www.ouder-amstel.nl/comingoutdag.

vrijetijdamsterdam.nl