Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 27 september

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 27 september

Tijdens ‘Explosiegevaar’ in het Verzetsmuseum wordt in een 3D audio het verhaal vertelt over de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister,

En zie je in De Nieuwe Kerk nog steeds dezelfde wintertentoonstelling als die van gister,

Kun je in de Brakke Grond van de solopresentatie van fotograaf Jim Campers genieten,

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

En zie je bij De Meervaart wat Astrid en Sonja allemaal voor broer Willem lieten,

Bij de Hallen in De Passage is een foto expositie over tien jongvolwassenen te zien tot en met 30 september,

En bij BODY WORLDS gaat de doorlopende voorstelling gewoon weer vrolijk verder,

Bij het Tropenmuseum openen ze de tentoonstelling Cool Japan,

En kun je in het Van Eesteren Museum naar de feestelijke presentatie gaan van het boek ”De Ziel van Duitse steden”, geschreven door Noud de Vreeze, een zeer pientere man,

Gaan ze bij het Bijlmer Parktheater bij de liefde stil staan,

En komt in SPUI25 de biografie over Frans Kellendonk bij Jaap Goedegebuure vandaan,

Is de tentoonstelling van ‘Hellen van Meene’ te bewonderen in het Huis Marseille.

En showen ze bij Tassenmuseum Hendrikje mode uit Italië en niet uit Turkije,

Weet u nog steeds niet waar u heen moet gaan,

Kijkt u dan bij de activiteiten die in de agenda op onze website staan.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

 

19:30 uur. CREA – Israelische Apartheid. Ben White is een Britse journalist en auteur van Israeli Apartheid: A Beginner’s Guide (tweede druk 2014) en Cracks in the Wall: Beyond Apartheid in Palestine/Israel (2017).

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmer Parktheater – Love works?!. Liefde: “Wanneer het werkt werkt het, maar je moet ervoor werken om te zorgen dat het werkt.” Aries M.Sporkslede en Stacey Esajas nemen in deze voorstelling de tijd om stil te staan bij liefde.

Meer weten >>

20:30 uur. Roode Bioscoop – Cor Bakker voor de leeuwen. In de serie Laboratoire Artistique Sans Limite biedt de Roode bioscoop een artiest de ruimte om drie dagen te experimenteren, om gasten uit te nodigen en om nieuwe muzikale wegen te bewandelen.

Meer weten >>

21:00 uur. Q-Factory – Everlast presents Whitey Ford’s House of Pain. Na de succesvolle show van House of Pain vorig jaar komt frontman Everlast ter ere van zijn nieuwste album met een show naar Q-Factory.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

12:00 uur. Arti et Amicitiae t/m 30 september

FLAM Encounter. FLAM’s cruise-tuin bestaat uit ‘performatieve installaties’: de werken komen voort uit een performance of maken de toeschouwer tot performer. De cruise-tuin vormt een kritisch terrein binnen onze normatieve samenleving.

Meer weten >>

12:00 uur Arti et Amicitiae t/m 19 oktober

De verzameling kunst van Henk Pothoff – lithograaf – is opgebouwd door zijn werk. Een enkele keer heeft hij werk aangekocht. Zijn werkterrein ligt tussen de kunstenaar en steen- en zeefdrukkerijen zoals die van Bernard Ruygrok.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke dag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!

Gerelateerd artikel:

Blog leuke dingen doen in Amsterdam 26 september 2018