Gaat ‘wegpiraat’ Dave Roelvink binnenkort de weg weer op?

Gaat ‘wegpiraat’ Dave Roelvink binnenkort de weg weer op?

Gaat ‘wegpiraat’ Dave Roelvink binnenkort de weg weer op? Volgens bronnen rondom het CBR is de zoon van zanger Dries Roelvink vandaag aanwezig voor het opnieuw doen van zijn theorie rij examen. En dat zou best eens in het kader van de procedure ‘Ingevorderd rijbewijs’ kunnen zijn.

In 2018 kwam Roelvink in opspraak, vanwege rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een forse snelheidsovertreding. Na een wilde achtervolging werd Dries Roelvink aangehouden op het Surinameplein en bleek later op het politiebureau dat hij tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en werd zijn rijbewijs ingenomen.

Op 7 november werd Roelvink schuldig bevonden en veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur samen met een geldboete van 1750 euro. Ook kreeg de recalcitrante dj en zoon van zanger Dries Roelvink te horen dat hij zes maanden de weg niet op mag. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen verklaarde zijn rijbewijs ongeldig en dat betekent dat Dave Roelvink opnieuw zal moeten afrijden en theorie-examen moet doen.

Roelvink liet destijds na de rechtszaak voor een aantal camera’s weten dat hij spijt had. Hij volgde op eigen initiatief een cursus waarbij hij in een simulator kon ervaren wat het effect van rijden met drank is. Ook werden er gesprekken gevoerd met de ouders van een jongen die door een dronken spookrijder werd doodgereden.

vrijetijdamsterdam.nl

Credits: YouTube & AT5