Eindstand Amsterdam City Swim 2017 bekend

Eindstand Amsterdam City Swim bekend
Er deden een hoop BN'ers mee. Op de foto: Jan Joost van Gangelen. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Eindstand Amsterdam City Swim 2017 bekend

De organisatie van de Amsterdam City Swim 2017 heeft zondag 1 oktober 2017 de eindstand bekend gemaakt van de donaties voor, tijdens en na de Amsterdam City Swim 2017.

“Per 1 oktober is de donatieteller van #ACS2017 gesloten. De eindstand is bekend: €1.804.451,66 voor Stichting ALS Nederland, een geweldig bedrag! Graag bedanken wij al onze donateurs voor hun steun. Samen gaan we de strijd aan tegen ALS! We gaan in overleg met Stichting ALS Nederland bepalen aan welke projecten het donatiegeld wordt besteed. We houden je hiervan graag op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en social media”, is te lezen op de website van de Amsterdam City Swim.

Met het bedrag is bijna het record uit 2016 geëvenaard. Toen eindigde de stand aan donaties op 1,9 miljoen.

Tijdens de Amsterdam City Swim is het belangrijk dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor de patiënten die momenteel zijn aangedaan door de verschrikkelijke spierziekte én voor onderzoeken ter bestrijding van ALS. Tijdens het evenement waren er een hoop ALS patiënten aanwezig waarvan sommige in het beginstadium van de ziekte zitten maar ook mensen die al in de eindfase zijn. Onderzoek en zorg is voor hen allemaal ontzettend belangrijk. ALS patiënten zijn volkomen afhankelijk van begeleiding anders kunnen ze geen kant op. Sterker nog, sommige kunnen al geen kant meer op omdat het zenuwstelsel al teveel is aangetast. Zij zitten in een rolstoel en kunnen alleen vooruit geduwd worden door hulp, familie of vrienden. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.

Aan het succesvol georganiseerde evenement, dat voor de zesde keer plaats vond, deden ruim 300 enthousiaste vrijwilligers mee en rond de 3000 deelnemers gingen te water.

vrijetijdamsterdam.nl

VTA schreef al eerder een artikel over de Amsterdam City Swim 2017.