Drukt Johan Derksen nog steeds zijn snor?

Drukt Johan Derksen nog steeds zijn snor? Drukt Johan Derksen nog steeds zijn snor? Het lijkt er wel op. Johan Derksen is nog steeds van harte welkom als hij mee wil doen aan het debat #SorryJohan, Time's Up in De Balie in Amsterdam over homofobie in het voetbal. Dat laat de organisatie weten. De voetbalanalist is uitgenodigd, maar heeft bedankt. Dat schrijft rtlboulevard.nl.
Bron Timo Tijhof / Wikipedia

Drukt Johan Derksen nog steeds zijn snor?

Drukt Johan Derksen nog steeds zijn snor? Het lijkt er wel op. Johan Derksen is nog steeds van harte welkom als hij mee wil doen aan het debat #SorryJohan, Time’s Up in De Balie in Amsterdam over homofobie in het voetbal. Dat laat de organisatie weten. De voetbalanalist is uitgenodigd, maar heeft bedankt. Dat schrijft rtlboulevard.nl.

Derksen is aanleiding voor debat

Derksen is zelf de aanleiding voor het debat, omdat hij eind vorig jaar meerdere negatieve uitlatingen over lhbt’ers deed in het programma Veronica Inside. In november zei Derksen in het tv-programma onder meer dat “homo’s moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen”. Ook zouden ze volgens hem wat meer zelfspot moeten hebben.

Schrijnende coming-out verhalen

Met de hashtag #SorryJohan deelden vele honderden gays en lesbiennes vervolgens hun schrijnende coming-outverhalen. Derksen stelde daarop dat hij zichzelf niet homofoob vindt en dat hij best in debat wil, maar alleen met emancipatieminister Ingrid van Engelshoven aan tafel bij Veronica Inside.

De minister paste daar voor. En, Johan past er op zijn beurt zelf voor om 23 juni in de Balie aanwezig te zijn. In de Balie gaan Bowi Jong, de initiatiefnemer voor de hashtag #SorryJohan, en KNVB-voorzitter Michael van Praag, in debat over homofobie in de voetballerij.

Maron Pots oprichter van de Roze Règâhs, een ADO-fanclub voor de homoseksuelen- en transgendersupporters is ook aanwezig. De Roze Règâhs is de eerste Nederlandse voetbalfanclub met LHBT-achtergrond. Peter Schouten, voetbalverslaggever voor de Gaykrant, zal ook aanwezig zijn.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Zoek jij leuke tips voor Vaderdag in Amsterdam?