Zoek jij natuurgebieden in Amsterdam? Hierbij de opties!

Zoek jij natuurgebieden in Amsterdam? Hierbij de opties!
Ouderkerkerplas (onderdeel van Amstelland). Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Ben je op zoek naar een natuurgebieden in of rondom Amsterdam? De hoofdstad en haar omgeving kent vele natuurgebieden. In dit lijstje vind je natuurgebieden in en rondom Amsterdam.

Amstelland

Amstelland is een gebied dat is gelegen langs rivier de Amstel. Deze rivier stroomt door het zuiden van Noord-Holland en is een gekanaliseerde rivier. Officieel behoort Amstelland tot de Gemeente Amsterdam. De wateren die rond de rivier liggen worden ook gerekend tot Amstelland.

Noorder IJplas

De Noorder IJplas is een zandwinningsplas. De Noorder IJpolder is gelegen in de vroegere Noorder IJpolder. Dit is ten noordwesten van Amsterdam.

Tuinen van West

Tuinen van West is een natuurgebied in Amsterdam Nieuw-West. Het gebied ligt aan weerszijden van de Osdorperweg in Oud Osdorp. Het gebied is een onderdeel van de Westrandscheg tussen de Westelijke Tuinsteden, de Haarlemmertrekvaart en de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.

Volgermeerpolder

De Volgermeerpolder is een natuurgebied. De Volgermeerpolder is gelegen ten Noorden van Amsterdam. Het gebied is jarenlang in gebruik geweest als vuilnisbelt. Er is jarenlang giftig vuil gestort.
vrijetijdamsterdam.nl