ZIJN DE WALLEN NOG WEL VAN DEZE TIJD?
Photo: Frederic Potet

ZIJN DE WALLEN NOG WEL VAN DEZE TIJD?

‘Het Parool en AT5 duiken voor drieluik over dit vraagstuk de Rosse buurt in’

Amsterdam, 24 januari 2019 – Hoort raamprostitutie bij Amsterdam of zijn de Wallen een ouderwets fenomeen dat moet sluiten? Het Parool liet in samenwerking met AT5 grootschalig, onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de mening van Amsterdammers over onder andere het Wallengebied, raamprostitutie en het imago van de hoofdstad als een stad waar alles kan. Het blijkt dat het merendeel van de Amsterdammers de Wallen allang niet meer als vanzelfsprekend beschouwt. Morgen verschijnt het eerste deel van een drieluik over deze kwestie in de zaterdageditie van Het Parool. Daarnaast is vanaf morgen online en op tv de driedelige documentaireserie ‘Waarheen met de Wallen?’ van AT5 te zien.

In de serie gaat Het Parool-verslaggever Michiel Couzy onder andere in gesprek met prostituees, kamerverhuurders en belangenorganisaties en spreekt hij afsluitend burgemeester Femke Halsema over de toekomst van het gebied. Vandaag is in een artikel van Het Parool al te lezen hoe en waarom de Wallen geteisterd worden door leegloop.

Er is al langer maatschappelijk debat gaande over of raamprostitutie in de historische binnenstad nog wel van deze tijd is. Zo geven Amsterdammers in het onderzoek van Het Parool en AT5 antwoord op de vraag hoe ze anno nu tegenover het etaleren van vrouwen staan. Coalitiepartijen GroenLinks, D66 en SP kwamen eind vorig jaar al met voorstellen het centrumgebied veiliger te maken en te ontlasten.

Drieluik over de Wallen in Het Parool en op AT5

Het Parool:

Zaterdag 26 januari

Deel 1 van de serie: Is prostitutie op de Wallen nog wel houdbaar gezien de drukte, de toeristen, de agressieve bejegening?

Zaterdag 2 februari

Deel 2 van de serie: Is prostitutie op de Wallen nog wel houdbaar op de Wallen gezien de kwetsbare positie van de vrouw, mensenhandel en de #metoo-discussie?

Zaterdag 9 februari

Deel 3 van de serie: de toekomst van de Wallen, een interview met Femke Halsema.

AT5 (online en op tv):

Zaterdag 26 januari

Deel 1 van de serie: Waarheen met de Wallen?

Zaterdag 2 februari

Deel 2 van de serie: Waarheen met de Wallen?

Zaterdag 9 februari

Deel 3 van de serie: Waarheen met de Wallen?

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Winkelen in Amsterdam – The Maker Market