Woensdagavond Viering van de Liefde op het Amsterdamse Homomonument

Woensdagavond Viering van de Liefde op het Amsterdamse Homomonument

Woensdagavond Viering van de Liefde op het Amsterdamse Homomonument

“Kom op woensdagavond 9 januari naar de Viering van de Liefde op het Amsterdamse Homomonument! Met deze manifestatie stellen we de kracht van liefde tegenover de afwijzing en uitsluiting van de orthodox-protestantse Nashville verklaring”, aldus de organisatie van de manifestatie die woensdagavond 9 januari om 19:00 uur plaatsvindt op het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam.

De organisatie geeft aan dat er aankomende woensdag wordt laten zien dat de liefde er is om gevierd te worden en dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken.

Er wordt gesproken door burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, er zijn sprekers uit o.a. de LHBTI- en religieuze gemeenschap en er is muziek. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Wielie Elhorst, homoseksueel en predikant met bijzondere opdracht voor de LHBTI-gemeenschap.

Ter afsluiting kunnen religieuze vertegenwoordigers en andere aanwezigen een ‘licht voor de liefde’ plaatsen op de granieten roze driehoek aan de Prinsengracht. Dus neem vooral kaarsen en andere lichtjes voor de liefde mee. De liefde is kleurrijk, dus vergeet je regenboogvlag niet, schrijft de organisatie.

Na afloop stelt de Westerkerk (naast het Homomonument) haar deuren open voor belangstellenden om na te praten met een kop koffie of thee.

Vanzelfsprekend is iedereen welkom: lesbisch, homo, hetero, bi, transgender- of intersekse persoon of wat ook je seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken zijn.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog met LHBTI nieuws uit Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here