Sloten maakt zich langzaam op voor Sloten op z’n kop!’

Sloten maakt zich langzaam op voor Sloten op z’n kop!’

Op zondag 25 august 2019 vindt in Sloten het event ‘Sloten op z’n kop!’ plaats. Dat was reden voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam om een aantal vragen te stellen aan Tamar Frankfurther, één van de drijvende krachten achter deze gezellige happening die in Sloten zal gaan plaatsvinden.

We gingen op zoek naar de vraag waarom het de moeite waard is voor Amsterdammers om zondag de 25e een bezoekje te brengen aan dit evenement.

De organisatie

“Door de stichting Molen van Sloten, de Speeltuin Sloten en veel andere vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom. En het event is gratis toegankelijk.”

De rol van Tamar Frankfurther

“Ik probeer iedereen die dat leuk vindt over dit gezellige en gratis toegankelijke dorpsfeest te vertellen. Ik ben geboren Slotense en trots op het dorp!

Sloten op z’n kop!

“Tijdens ‘Sloten op z’n kop’ zijn er super leuke dingen te beleven. Zo is er een braderie op de Sloterweg tussen de Molen van Sloten en de Speeltuin. Bij de Molen van Sloten is er een Oud–Hollandse beroepenmarkt waar Tingieten, Kunstknippen, eierenschilderen, Pottenbakken en houtdraaien op het programma staat.”

Het Amsterdams Volkskoor

“Er zijn gratis toegankelijke kinderattracties op de Sloterweg, waaronder een springkussen. Bij de Molen van Sloten kun je van twee tot vier uur ’s middags volop genieten van optredens van Het Amsterdams Volkskoor. Speeltuin Sloten: speciale activiteiten (en spelen in de grote groene speeltuin); live muziek.”

Het kleinste politiebureautje van Nederland

“Verderop in het dorp bij Dorpsplein: kleinste Politiebureautje van Nederland is open. In dit gemeentelijke monumentje uit 1866 kun je de originele celdeur bewonderen, in boevenpak op de foto en misschien een leuk zelfgemaakt cadeautje aanschaffen. Hier is ook een mini-VVV’tje waar je met al je vragen over Sloten terecht kunt. Het politiebureau is trouwens wekelijks geopend.”

Een bijzonder stukje Amsterdam

“Het dorp Sloten is Beschermd Dorpsgezicht: bij de molen en het politiebureautje kun je voor 2 euro een rijk geïllustreerde rondwandeling kopen met alle weetjes en geheime plekjes van dit bijzondere stukje Amsterdam.”

Sloten om te wonen

“Ja, als je in Sloten woont, dan heb je geluk! Het dorpsleven krijg je niet opgedrongen, maar als je wilt, kun je deel uitmaken van een fijne gemeenschap. De oude huizen bepalen de sfeer.

Je eet van alle walletjes: Aan de ene kant heb je de persoonlijke dorpssfeer. Aan de andere kant fiets je in een halfuurtje naar de binnenstad van Amsterdam, de musea en in een kwartiertje naar Nieuw-West waar ook (op culinaire gebied) van alles te beleven valt.

We zijn trots op ons dorp en nodigen iedereen dan ook van harte uit!”

24H Nieuw-West

“Wat wij ook leuk vinden om te vermelden is dat we op 14 september 2019 meedoen met 24H Nieuw-West. En dat de Molen van Sloten dagelijks is geopend. Dit is de enige werkende molen in Amsterdam die je kunt bezoeken. Vrijwilligers geven rondleidingen. Je hebt een Audiovisuele Rembrandtpresentatie op zolder!”

“Rik, Ik nodig je graag uit voor een privé rondleiding en kennismaking met het dorp”, laat Tamar ten slotte weten.

Reactie Rik van Vrije Tijd Amsterdam: Leuk! Dat laat ik me geen tweede keer vertellen.

Interview door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: waarom je het Huiskamerfestival absoluut niet mag missen

VTA Agenda -> Sloten op z’n kop!