Opening en feestje Noord/Zuidlijn in Amsterdam
Foto: Thea Sijtsma / Flickr.com

Opening en feestje Noord/Zuidlijn in Amsterdam

Op 22 juli start de vernieuwde Noord/Zuidlijn. Na een bouw- en testperiode van ruim 15 jaar wordt dan het startsein gegeven voor de nieuwste metrolijn van Amsterdam. Dat wordt op zaterdag 21 juli voorafgegaan met de officiële opening. Dit deel van de openingsdag is niet bij te wonen, maar wel live te volgen op de televisie via NPO1. Ter ere van deze opening wordt op zaterdag 21 juli een feestje georganiseerd.

Amsterdammers zijn van harte welkom bij het feestje

Vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur zijn Amsterdammers van harte welkom in de Noord/Zuidlijn om de opening te vieren en de metro uit te proberen. Alle acht stations zijn open en er kunnen gratis ritjes gemaakt worden naar verschillende locaties, die nog niet eerder zo snel te bereiken waren.

Vooraf wel inschrijven voor tijdsblokken

U moet zich vooraf wel inschrijven voor één, of meer, tijdsblokken. Dat kan vanaf maandag 2 juli 12.00 uur, op de website van de Noord/Zuidlijn. De organisatie verwacht een drukke opkomst op de feestelijke dag.

Het rijden in de metro is op zich al de moeite waard

“Het rijden in de metro is op zich al de moeite waard, maar om de openingsdag een extra feestelijk tintje te geven vinden er die middag en avond allerlei festiviteiten plaats in de stations en langs de lijn. Door de jaren heen ontvingen we al heel wat verzoeken vanuit de stad om deel te nemen aan de feestelijke opening. Dat levert een divers programma op met bijvoorbeeld optredens van muzikanten, verrassend theater en oogstrelende tentoonstellingen”, aldus de mensen die zich officieel bemoeien met de nieuwe lijn.

Op 2 juli komt er een compleet programma op de website

Op 2 juli zal er een compleet programma op de site verschijnen, zodat Amsterdammers een gratis ritje kunnen afstemmen op de diverse feestelijkheden.

vrijetijdamsterdam.nl

Publicatie 08/06/2018

Her publicatie 17/07/2018