Leuke dingen om te doen met Pasen in Amsterdam
Wester-Amstel. Foto: Eelko Mink

Leuke dingen doen – Pasen 2019 in Amsterdam

Als het even meezit schijnt er tijdens Pasen een lekker lentezonnetje in Amsterdam. Er is in ieder geval lekker weer voorspeld voor beide paasdagen. De eerste paasdag schijnt het 22 graden te worden en is er geen wolkje te zien. Een dag later is het ook nog heerlijk vertoeven. De teller zal dan de 23 graden aantikken, maar je kan tussendoor wel wat rommelig weer voorgeschoteld krijgen. Al met al zal tweede paasdag grotendeels gewoon een lekkere dag voor een ieder worden.

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam zat de afgelopen dagen alles behalve stil. We stelde een lijstje samen met leuke activiteiten om te bezoeken tijdens Pasen in Amsterdam 2019! We beginnen op goede vrijdag en stoppen op tweede paasdag. Hopelijk heeft u er plezier van.

Pasen 2019 in Amsterdam – Goede vrijdag 

Artis – Paren, baren en eieren leggen

Loop mee met de paaseditie van de rondleiding ‘Paren en Baren’ in Artis en ontdek welke soorten dieren en planten nog meer eieren leggen. Deze leuke rondleidingen bij Artis vinden plaats op 19, 20, 21 en 22 april. Er wordt gestart bij de olifantenstal!

Betty Asfalt – Seksboerderij het Gouden Kalf

Op vrijdagavond 19 april 2019 zijn er bij Betty Asfalt twee voorstellingen van Sexboerderij Het Gouden Kalf op één avond. Sexboerderij Het Gouden Kalf is een overrompelend multi media spektakel zoals u nog nooit heeft gezien.

DGTL – NDSM werf

Het DGTL festival vindt plaats van vrijdag 19, 20 en 21 april. Het feest wordt gegeven op die prachtige NDSM-werf!

Aprilfeesten – Nieuwmarkt

Bij de Nieuwmarkt in Amsterdam is het weer tijd voor de Aprilfeesten! Super leuk om er een bezoekje aan te brengen.

KunstRAI – RAI Amsterdam

Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april viert de KunstRAI haar 35e editie!

Awakenings Festival – Westergasterrein

Awakenings festival wordt natuurlijk weer grandioos. In de Gashouder kunnen danceliefhebers vrijdag en zondag hun hart ophalen.

Pasen 2019 in Amsterdam – 1e paasdag 

Nieuwe Anita – Paastombola

Bij de Nieuwe Anita organiseren ze op 21 april een paastombola.

DGTL – NDSM Werf

Het DGTL festival vindt plaats van vrijdag 19 t/m zondag 21 april. Het DGTL-feest wordt gegeven op die prachtige NDSM-werf!

Aprilfeesten – Nieuwmarkt

Bij de Nieuwmarkt in Amsterdam is het weer tijd voor de Aprilfeesten! Super leuk om er een bezoekje aan te brengen.

KunstRAI – RAI Amsterdam

Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april viert de KunstRAI haar 35e editie! Dat wordt weer een mooie happening in de RAI Amsterdam.

Paasactiviteiten – de Hortus

De jongste Hortusfans kunnen dit jaar op paaszondag de speciale paasspeurtocht doen in de Hortus. Op deze zondag serveert de Oranjerie een speciale paasbrunch.

Zondagsopenstelling – Kromhoutmuseum

Het museum opent op 21 april haar deuren voor een open dag voor het gezin.

Museum Market – Museumplein

Weleens een bezoekje gebracht aan de Museum Market op het Museumplein? Deze is op 21 april geopend!

Rembrandt Art Market – Rembrandtplein

Deze moderne kunstmarkt is op eerste paasdag geopend!

Markt bij Ruigoord 

Kunstenaars en verkopers uit de hele wereld nemen deel aan de illustere tweedaagse hippiemarkt om de meest verbazingwekkende dingen te verkopen uit allerlei soorten kraampjes, tenten en mobiele winkels. Veel handgemaakte, vintage en gerecyclede materialen. De markt vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 april. Er wordt gestart om 12:00 uur en het einde is om 18:00 uur.

Awakenings Festival – Westergasterrein

Awakenings festival wordt natuurlijk weer grandioos. In de Gashouder kunnen danceliefhebers vrijdag en zondag hun hart ophalen. Techno, techno, techno beats! Met de tofste dj’s!

The Maker Market bij De Hallen in Amsterdam

Iedere maand vindt in De Hallen op initiatief van The Maker Store een nieuwe editie van The Maker Market plaats. De eerstvolgende edities zijn op eerste en tweede paasdag! Vrije Tijd Amsterdam interviewde onlangs de organisatie op zoek naar het verhaal achter deze bijzondere markt. Wellicht vind u het leuk om dit artikel te lezen.

Pasen 2019 in Amsterdam – tweede paasdag

Fruittuin van West – paasbrunch en leuke activiteiten

Vanaf half elf ’s ochtends tot en met vijf uur kun je bij Fruittuin van West terecht voor een gezellige tweede paasdag! Je kunt er op één van de vele plekjes die ze rijk hebben genieten van een lekkere paasbrunch. De kids kunnen er op speelse wijze eieren zoeken. Er is een familievertelling in de boomgaard met natuurlijk een rol voor de Paashaas!

Museum Het Schip

Museum Het Schip is ook leuk om te bezoeken. Met pasen organiseren ze een extra themarondleiding waarin de golvende vormentaal van Michel de Klerk centraal staat. Een deskundige gids neemt u tijdens deze 1,5 uur durende tocht niet alleen mee langs het Schip, maar toont u ook de creatieve gevels van De Klerk aan het Spaarndammerplantsoen.

The Maker Market bij De Hallen in Amsterdam

Iedere maand vindt in De Hallen op initiatief van The Maker Store een nieuwe editie van The Maker Market plaats. De eerstvolgende edities zijn op eerste en tweede paasdag! Vrije Tijd Amsterdam interviewde onlangs de organisatie op zoek naar het verhaal achter deze bijzondere markt. Wellicht vind u het leuk om dit artikel te lezen.

Aprilfeesten – Nieuwmarkt

Bij de Nieuwmarkt in Amsterdam is het weer tijd voor de Aprilfeesten! Super leuk om er een bezoekje aan te brengen.

KunstRAI – RAI Amsterdam

Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april viert de KunstRAI haar 35e editie!

En naast de bovenstaande activiteiten lees je hieronder nog een aantal tips die we je van harte aanbevelen.

Pasen 2019 in Amsterdam – Paasbrunches

Je kunt in Artis ook genieten van een heerlijk paasontbijt met uitzicht op netgiraffen, Grévy-zebra’s en grote koedoes. Op het menu staan croissant en koffiebroodjes, assortiment luxe minibroodjes, diverse soorten biologisch beleg, handfruit, matzes, paasstol, gekookt eitje, paaseitjes, diverse biologische sappen, koffie en thee.

“Kom deze Pasen heerlijk genieten in een van onze winkels. Al onze winkels staan de hele dag klaar voor een paasontbijt, een uitgebreide paasbrunch of een paas high-tea”, aldus de mensen achter het Vlaamsche Broodhuis in Amsterdam.

Zelf zijn we hier geregeld geweest, vandaar dat we het Vlaams Broodhuis met een gerust hart aan je kunnen aanbevelen. Op eerste en tweede paasdag kun je er een heerlijk paasontbijtje bestellen, genieten van een paasbrunch in Amsterdam inclusief prosecco of wat dacht je van een high-tea arrangement?

Trommel je vrienden, familie, kids, buren en andere lievelingsmensen op en kom paasbrunchen bij Bar Kantoor. Jawel, de fijne medewerkers van Bar Kantoor hebben er zin in! Het is niet zomaar een paasbrunch. Je kunt tijdens het smikkelen en paas cava drinken genieten van de fijnste livemuziek, ten gehore gebracht door soulspecialiste Noa Lauryn. Vergeet niet vooraf te reserveren!

Pasen 2019 in Amsterdam – vrijetijdsparels 

En dan hebben we nog een aantal leuke tips met plekken in Amsterdam die de moeite waard zijn om te bezoeken. Echte ‘vrijetijdsparels’ in de hoofdstad.

Iedereen kent wel de Rozenboom, het enige restaurant in Meerdijk waar Ludo, Laura, Janine, Lucas en Bing meer slechte tijden dan goede tijden beleven. Maar waar ligt het soapdorpje Meerdijk dan eigenlijk? Nou dichterbij dan je denkt.

De borrelslangenkuil van Goede Tijden Slechte Tijden bevindt zich namelijk op een steenworp afstand van ons eigen Amsterdam. Gewoon langs de Amstel in de richting van Ouderkerk. De Rozenboom maakt deel uit van een pittoresk parkje, een échte verborgen vrijetijdsparel. Je kunt hier heerlijk picknicken tussen de bloeiende narcissen.

De horecaliefhebber kan zich tijdens pasen prima vermaken aan de mooie Weesperzijde. De kade zit namelijk vol met lekkere restaurants waar je heerlijk kunt dineren. Enkele restaurants om te bezoeken zijn de Ysbreeker (al jaren goed en op zondag oesters) en zelf eten we graag lekkere tapas bij het Spaanse restaurant Tapas de Arroyo, of één van de  andere Spaanse restaurants in Amsterdam.

Het terras van de Ysbreeker namen we onlangs op in onze lijst met terrassen in Amsterdam. Maar, voor de deur van Tapas de Arroyo kun je ook heerlijk zitten. Aan de kant kun je ook lekker zitten. Stokbroodje mee, flesje wijn in de tas en dan beleef je zeker weten een heerlijke middag in Amsterdam-Oost. Tevens is er aan de zijde van de Berlagebrug een klein speelplaatsje met speeltoestellen voor de kids.

Terrasje pakken in de stad

Als het lekker weer is dan is het tijdens Pasen in Amsterdam natuurlijk heerlijk om een lekker terras te pakken! Amsterdam beschikt over leuke en gezellige terrassen. Onlangs stelde de redactie van Vrije Tijd Amsterdam een aantal lijstjes samen met terrassen in Amsterdam Centrum, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Zuid, Amsterdam West en Amsterdam-Oost waar je lekker kunt gaan zitten.

Een bezoekje aan musea tijdens Pasen 2019

Ben jij een cultuurliefhebber die het liefste 365 dagen per jaar een bezoekje zou brengen aan een leuk museum? We deden een rondje langs enkele musea om te kijken waar u een kijkje kunt gaan nemen tijdens Pasen 2019. Zo ‘stuitte’ we als eerste op het Rijksmuseum! Dit historische museum kunt u het hele jaar door iedere dag bezoeken. En jawel, dus ook tijdens pasen 2019!

Van Gogh Museum is iedere dag te bezoeken

Het Van Gogh Museum kunt u iedere dag bezoeken. Een bezoek aan dit beroemde museum duurt gemiddeld een uur en vijftien minuten. De organisatie achter het Van Gogh Museum adviseert om de drukte te vermijden en het museum te bezoeken tussen 9 en 11, of na 15 uur. De drukste tijd is namelijk tussen 11 en 15 uur.

Daarnaast zijn enkele leuke musea om te bezoeken het Anne Frank Huis, Rembrandt Huis Museum, MOCO Museum, NEMO Science Museum, Het Scheepvaart Museum en Het Stedelijk Museum.

Winkelen in Amsterdam 

Je kunt natuurlijk ook lekker gaan winkelen met pasen! Onze favorieten zijn toch wel de Utrechtsestraat en de 9 straatjes in Amsterdam. Check wel even via de site van de winkel of de zaak daadwerkelijk is geopend.

Top-8 kaartenzaakjes in Amsterdam

Een mooie poster, print of foto aan de muur? Of gewoon een leuk, origineel kaartje voor een ander op de kop tikken? Vrije Tijd Amsterdam zocht uit waar je dit beeldmateriaal het best kunt scoren in de stad. ‘So be nice and send a card’. Neem een kijkje in het artikel wat wij over deze winkeltjes schreven! Wellicht ook leuk om op tweede paasdag een bezoekje aan te brengen.

Kinderboerderij bezoeken

De Paasdagen zijn doorgaans een uitstekend moment om een bezoekje te brengen aan een kinderboerderij in de stad. Vaak worden er allerlei paasactiviteiten georganiseerd waar u of uw kinderen gezellig aan mee kunnen doen. Onlangs stelde de redactie van Vrije Tijd Amsterdam een lijst samen met een aantal leuke kinderboerderijen in Amsterdam om te bezoeken!

Paasbrunch op de Pannenkoekenboot

Wie heeft er weleens een leuk tochtje meegemaakt vanaf de Pannenkoekenboot? Echt waar, varen met de pannenkoekenboot, dat is een super leuke belevenis. Er kan genoten worden van een gezellige brunchvaart en de boot is in feestelijke paas kledij verpakt. Zien we je langs de lijn?

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Meivakantie 2019 in Amsterdam – Leuke dingen om te doen