Leuke dingen doen Amsterdam
Artis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Leuke dingen doen in Amsterdam. Weekend 9 en 10 augustus

Zaterdag 10 augustus

Scheepvaartmuseum – Elke dag kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouder mee met Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld!

Marineterrein – In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum je, in samenwerking met Next Nature Network, mee op voedselreis.

In het Vondelpark Openluchttheater is weer veel te doen waaronder film, muziek en theater

Arenapark – Fout & Stout Festival. Heerlijke foute muziek, van die guilty pleasures die stiekem heerlijk zijn om te luisteren.

Het pittoreske kunstenaarsdorpje Ruigoord is het laatste rafelrandje van deze stad. Vandaag t/m zondag is de 34 editie van het fantastische, eclectische Landjuweel.

Van Eesteren Paviljoen – Op pad in de Tuinstad. Dit keer Overtoomse Veld. Gids Ronald Aker neemt u mee door deze wijk die nog middenin een proces van verandering zit, en laat u zien hoe oudgedienden en nieuwkomers samen op weg zijn naar de toekomst.

Van Eesteren Paviljoen – Vaarsafari door Amsterdam Nieuw-West. Vaar met schipper Richard en gids Wouter mee en ontdek hoe prachtig groen en waterrijk dit stadsdeel is.

Tolhuistuin – Spelletjesdag in de tuin. Ben jij ook dol op bordspellen en wil je je eigen spel of veel nieuwe spellen leren kennen ? Dit is je kans!

Tolhuistuin – Sunday Sounds. De Tuin is weer lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Jazz at the Plantage 2019. Een zomers jazzfestival in de sfeervolle binnentuin van de Hortus Botanicus.

Artis Zoomeravonden. ARTIS is iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Er zijn activiteiten voor kinderen, optredens van aanstormende muziektalenten en bekende artiesten. In het Planetarium zijn speciale voorstellingen te zien.

Havensafari. De Havensafari is een spannende vaart waarin je het fascinerende havengebied van Amsterdam ontdekt. Het is een reis met bijzondere verhalen waarbij we havens in mogen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn.

Amsterdamse Bostheater – Boslab Theaterfestival. Duik de bosjes in met de makers van morgen!

Het Betty Asfalt Complex – The rozettes 4 ever. De Rozettes 4 Ever is een confrontatie tussen jong en oud, tussen toen en nu, tussen kunst en vermaak.

De Duif – Grachtenfestival: In de ban van Clara. Betoverend pianospel en meeslepende composities.

Comedy Café – Late Night Stand-up Comedy Show (NL)

Zondag 11 augustus

Amsterdamse Bos – Van de bloemetjes en de bijtjes. Ontdekken wat er allemaal rondfladdert in het Bos.

Scheepvaartmuseum – Elke dag kunnen kinderen vanaf 7 jaar en een volwassene mee met Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld!

Marineterrein – In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum je, in samenwerking met Next Nature Network, mee op voedselreis.

Vanaf 12:00 uur zijn er weer diverse muzikale optredens in het Vondelpark

Het pittoreske kunstenaarsdorpje Ruigoord is het laatste rafelrandje van deze stad en vandaag is het de laatste dag van de 34 editie van het fantastische, eclectische Landjuweel.

Amsterdamse Bos – Rondvaart met de boswachter. Vaar met de boswachter door de wateren van het Amsterdamse Bos. Hoe ziet het bos eruit vanaf het water?

Marineterrein – Rondleiding maritieme historie . Wilt u mee op ontdekkingsreis over de Voorwerf? Rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman geeft een rondleiding.

Het Betty Asfalt Complex – The rozettes 4 ever. De Rozettes 4 Ever is een confrontatie tussen jong en oud, tussen toen en nu, tussen kunst en vermaak.

De Hortus – Jazz at the Plantage. Een jaarlijks terugkerend jazz festival met jonge muzikanten van het Conservatorium Amsterdam.

Vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook ons blog: Leuke dingen doen