Leuke dingen doen in Amsterdam weekend 25 en 26 mei

Leuke dingen doen in Amsterdam weekend 25 en 26 mei
Foto: Koninklijk Theater Carré by night vrijetijdamsterdam.nl

Leuke dingen doen in Amsterdam weekend 25 en 26 mei

Zaterdag 25 mei

Voordat we met de activiteiten tips starten willen we onze lezers wijzen op een leuk blog met vrijetijdsparels in Amsterdam. Hartstikke leuk om daar eens een kijkje te nemen. Naast de vrijetijdsparels hebben we ook een groot aantal terrassen in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Daar kun je gezellig een drankje gaan drinken.

Techno fanaten kunnen dit weekend los gaan in het Amsterdamse Bos. Daar, tussen alle flora en fona, is het tijd voor het 909 festival! Dat moet een gezellig feest worden!

Zaterdag en zondag 10:00 uur. Compagnietheater – pop-up museum: Verdronken Land. Het Compagnietheater wordt omgedoopt tot het pop-up museum Verdronken Land. Eén weekend lang staat alles in het teken van klimaatverandering en het stijgen van de zeespiegel. Wat voor gevolgen heeft dit voor ons en de wereld om ons heen?

Zaterdag en zondag 11:00 uur. Rembrandtpark – Amsterdam Pizza Festival. Tijdens dit èchte Italiaanse festijn kun jij genieten van het beste wat pizza jou te bieden heeft. Een festival georganiseerd om dit authentieke, eeuwenoude gerecht samen te eren.

Zaterdag en zondag 13:00 uur. StadsarchiefBrand in Mokum. een locatievoorstelling van Grey Vibes Amsterdam over Amsterdamse sores in de jaren ’60 en ’70. Swingend muziektheater, waarin oudere Amsterdammers vertellen over het rebelse Amsterdam. Van Provo tot kraker en alles daartussen.

13:30 uur. Vondelpark OpenluchttheaterSummer Breeze Latin Festival. Een old school feestje met het Summer Breeze Latin Festival! Kom de hele middag lekker dansen in de openlucht.

14:00 uur. Centrale OBAOpen Podium. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die daar naar wil komen luisteren.

15:00 uur. BijlmerparktheaterPavements of Gold. Over en in Amsterdam Zuidoost. Het is een zonnige ochtend in Zuidoost en Angel, het dapperste meisje van de Bijlmerdreef, gaat op pad.

15:00 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Een openbare rondleiding door het gebouw waar u zich individueel voor kunt aanmelden. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven.

19:00 uur. De magische Apollohal vormt het decor voor een bijzonder en zeer exclusief boksgala. Een evenement dat zijn weerga niet kent: het Zuidas Business Boxing Gala!

Zaterdag en Zondag 19:30 uur. Carré – Dara O Briain – Voice of Reason. De Ierse stand-up comedian Dara O Briain, de koning van de interactie, wordt geroemd om zijn ultrasnelle grappen en gedurfde anekdotes.

19:45 uur. BitterzoetBlack Kray + YSB OG + Bootychaaain. Black Kray is een Amerikaanse rapper, producer en oprichter van het @goth money collectief uit Washington D.C.

20:00 uur. CC Amstel – Les Grys-Grys. Wap Shoo Wap is Amsterdam’s Hi-Energy Rock ‘n Roll Party en zaterdag 25 mei zetten ze voor het eerst Cinetol op z’n kop.

20:00 uur. Theater Bellevue – Dansmakers – Beleef van 22 t/m 25 mei het Moving Futures Festival in Amsterdam met dagelijks een interactief programma vol dansvoorstellingen, muziek, film en verdiepende gesprekken.

20:00 uur. ZonnehuisWhat’s another WATERLOO? – Achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Een nieuwe muzikale komedie, geschreven door Henk Wijtsma met liedteksten van Ed van Schagen.

20:15 uur. De Meervaart – Roué Verveer | Heppie De Peppie | reprise. Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld.

20:15 uur. Museum ‘t Kromhout – Vocaal Ensemble Frascanti. Frascanti is in 1990 opgericht, en stond de eerste jaren onder leiding van Jeroen Spitteler. Inmiddels heeft het koor zo’n 25 leden. Sinds 1999 staat Frascanti onder leiding van Alfrun Schmid.

20:30 uur. De Meervaart – Katinka Polderman. Polderman draagt een steentje bij. Ze is de meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen.

23:00 uur. CREADansje wagen. De vijfde editie! En omdat het vorige keer een groot succes was, hebben ze voor deze editie dj’s in the house, die de allerlekkerste R&B, dancehall en hiphop hitjes aan elkaar zullen draaien.

Zondag 26 mei

09:30 uur. 14e Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West. Jaarlijkse triathlon spektakel aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West barst weer los.

10:00 uur. Compagnietheater – pop-up museum: Verdronken Land. Het Compagnietheater wordt omgedoopt tot het pop-up museum Verdronken Land. Eén weekend lang staat alles in het teken van klimaatverandering en het stijgen van de zeespiegel. Wat voor gevolgen heeft dit voor ons en de wereld om ons heen?

11:00 uur. Rembrandtpark – Amsterdam Pizza Festival. Tijdens dit èchte Italiaanse festijn kun jij genieten van het beste wat pizza jou te bieden heeft. Een festival georganiseerd om dit authentieke, eeuwenoude gerecht samen te eren.

13:00 uur. StadsarchiefBrand in Mokum. een locatievoorstelling van Grey Vibes Amsterdam over Amsterdamse sores in de jaren ’60 en ‘70. Swingend muziektheater, waarin oudere Amsterdammers vertellen over het rebelse Amsterdam. Van Provo tot kraker en alles daartussen.

11:00 uur. BAC – Architectuurwandeling Oostelijk Havengebied. Een ervaren architect-gids zal tijdens de twee uur durende wandeling vertellen over de geschiedenis, de stedenbouwkundige ontwikkelingen en de bijzondere gebouwen op de eilanden Borneo, Sporenburg, Java en KNSM.

11:00 uur. Antiek op de Gracht. Een gezellige buitenmarkt ‘Antiek op de Gracht’. Op de Elandsgracht kunt u bij 40 stands snuffelen naar antiek, curiosa en vintage. Brasserie Blazer zorgt voor een hapje en een drankje.

11:00 uur. Tolhuistuin – Het mooie kinderboekenfestival. Achttien mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de derde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival.

13:00 uur. StadsarchiefBrand in Mokum. een locatievoorstelling van Grey Vibes Amsterdam over Amsterdamse sores in de jaren ’60 en ‘70. Swingend muziektheater, waarin oudere Amsterdammers vertellen over het rebelse Amsterdam. Van Provo tot kraker en alles daartussen.

14:00 uur. ARCAM – De Nieuwe Stad op Zondag – Zomerwandelingen. IJburg al 17 jaar een baken in het IJ. Amsterdam is volop in beweging. Beweeg mee! Ga mee op een van onze architectuurwandelingen naar de nieuwe wijken van de stad.

15:00 uur. Oosterkerk – Jam Theatre Voices. Gratis concert door het Jam Theatre Choir (UK) onder leiding van Jo Noel-Hartley.

19:30 uur. Carré – Dara O Briain – Voice of Reason. De Ierse stand-up comedian Dara O Briain is één van de meest bekende gezichten op de Britse. De koning van de interactie wordt geroemd om zijn ultrasnelle grappen en gedurfde anekdotes.

20:00 uur. CinetolMildlife (indiestad festival). Het is bijna onmogelijk om de stijl van het Australische Mildlife tot één genre toe te spitsen. Hun muziek is een smeltkroes met progressieve jaren ’70 geluiden met elektronische krautrock, ritmische funk, house en dreampop.

vrijetijdamsterdam.nl

Bekijk ook (nog) eens de fotoreportage van de Triathlon Amsterdam in Ouderkerk aan de Amstel in 2018

Leuke dingen doen in Amsterdam 23 juni

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here