Leuke dingen doen in Amsterdam weekend 18 en 19 mei

Leuke dingen doen in Amsterdam weekend 18 en 19 mei
André Hazes op de Albert Cuyp

Leuke dingen doen in Amsterdam weekend 18 en 19 mei.

Zaterdag 18 mei

12:00 uur. Jungle Amsterdam – De derde editie van de M.I.N.C.X. kledingbeurs wordt gehouden in de Jungle. Op deze kledingbeurs wordt zelf ingezamelde kleding verkocht voor zachte prijsjes (1-15 euro) waarna alle opbrengst naar het goede doel gaat.

12:00 uur. Ramada Hotel Rembrandtpark – Race to the Top. De Race to the Top staircase run start op het parkeerdek van het Ramada Hotel en finisht op het dak van het hotel. Het parcours loopt direct na de start het Rembrandtpark in, waar een kleine ronde van 1,2 km gelopen wordt.

14:00 uur. Noorderkerk – Rembrandt Frerichs: De Jonge Rembrandt. Rembrandt sluit zijn drieluik èn het seizoen af met het programma De Jonge Rembrandt.

15:00 uur. Stand up comedy walk door straten van Amsterdam. Geen eindeloos gegaap tijdens een saaie toeristen wandeling door de stad. Wél anderhalf uur spierpijn van het lachen als je aan de zijde van een super grappige stand-up comedian, langs karakteristieke plekken in Amsterdam trekt.

15:00 uur. Beurs van Berlage – Gin Festival Amsterdam. Alweer voor de vierde keer strijkt het Gin Festival Amsterdam met honderden mooie merken neer in Amsterdam. Ook dit jaar wordt de opzet weer een stukje groter dan het afgelopen jaar.

16:00 uur. Rick de Leeuw – Live in Concerto Recordstore. Rick de Leeuw is toonaangevend voor de Nederlandstalige rockmuziek. Met zijn Tröckener Kecks graasde hij vele zomers door de festivalweides van Nederland en Vlaanderen.

19:00 uur. Internationaal Theater Amsterdam – 8: METAMORPHOSIS. 8: METAMORPHOSIS is een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen.

19:30 uur. Bijlmer Parktheater – De Toneelmakerij: Pavements of Gold. Het is een zonnige ochtend in Zuidoost en Angel, het dapperste meisje van de Bijlmerdreef, gaat op pad. Ze vindt het hoog tijd antwoorden te krijgen op vragen die haar vader ontwijkt.

20:00 uur. Paradiso Noord – Caamp + Josiah and the Bonnevilles. De jeugdvrienden Evan Westfall en Taylor Meier richtten in 2016 in Athens, Ohio de band Caamp op. Met Caamp brengt het duo hun countryliedjes met het hart op de tong.

20:15 uur. Meervaart – 7 Fingers / Les 7 Doigts de la Main | Réversible. In ‘Réversible’ zijn acht performers verwikkeld in een strijd tussen hun zorgvuldig geconstrueerde publieke zelf en hun kwetsbare, geheime innerlijk.

Zondag 19 mei

10:00 uur. Museumplein – De mooiste Art & Designers market van Amsterdam. Mooie stands vol met originele en stijlvolle producten, muziek en heerlijk internationaal eten en drinken.

12:00 uur. Proef de wereld tijdens de smakelijke Foodtour. Tijdens de foodtour door de Javastraat in Amsterdam Oost gaan we langs bij verschillende eetgelegenheden, waar je eet, luistert en de ondernemers ontmoet.

12:00 uur. Open huis – EXPEDITIE OOSTERDOK. Het is feest op het Oosterdok!  Na een succesvolle eerste editie in 2018, openen de culturele instellingen en bedrijven aan het water van het Oosterdok, dit jaar opnieuw hun deuren voor publiek.

12:00 uur. Oosterkerk – Koffieconcert – Harpiste Sari van Brug. Sari heeft zich gespecialiseerd in de muziek van de Nederlandse hedendaagse componist, Herman Beeftink (1953).

14:00 uur. Arcam – Zomerwandeling. Amsterdam is volop in beweging. Beweeg mee! Ga mee op een van onze architectuurwandelingen op de ZUIDAS: Van zakendistrict naar woon-, werk- en recreatiegebied.

14:00 en 15:00 uur. Eye Filmmuseum – rondleidingen Hidden Histories. U kunt de rondleiding volgen met een entreekaartje voor die dag. Startpunt is de ingang van de tentoonstelling ‘A Tale of Hidden Histories’

14:00 uur Vondelpark openluchttheater – Opwarmen voor het Openluchtseizoen en voor Kwaku in Zuid-Oost. De downtown-editie van het Kwaku Summer Festival is terug! Hiermee warmen we op voor een fantastische zomer in het Openluchttheater, én voor het grote Kwaku festival in Zuid-Oost in juli en augustus

15:00 uur. De Toneelmakerij in samenwerking met Bijlmer Parktheater: Pavements of Gold. Over en in Amsterdam Zuidoost. Het is een zonnige ochtend in Zuidoost en Angel, het dapperste meisje van de Bijlmerdreef, gaat op pad. Ze vindt het hoog tijd antwoorden te krijgen op vragen die haar vader ontwijkt.

15:00 uur. Westergasfabriek – Brunch & livemuziek bij Bar Kantoor. Geen kantoorradiootje, maar échte livemuziek!
Elke zondag treedt er een muzikaal gezelschap op: van duo’s tot kwartetten en van piano met vocals tot bas, gitaar en cello.

15:00 uur. Torpedo Theater – 3 Canadian singer-songwriters: Suzanne Jarvie, Kate Fenner, Chris Brown. Suzanne Jarvie treedt samen op met collega’s en labelmaatjes Chris Brown en Kate Fenner. Alle drie zingen ze hun eigen liedjes waarbij ze ook elkaar begeleiden.

16:00 uur. Marianne Ligthart – Live in Concerto Recordstore. Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse De Lange, Alison Krauss en Dolly Parton.

20:00 uur. CC Amstel – Dance beyond the body. VOICE nodigt ons uit om de ruimte met de performers te delen en te luisteren naar de soundscape die ze met hun stemmen creëren. De performers laten ons naar de dans luisteren net zoveel als ernaar kijken: onze oren informeren onze ogen, en onze ogen informeren onze oren.

20:00 uur. Cinetol -Talosism i.s.m. Paradiso. Zijn achtergrond in de architectuur komt goed naar voren in de muziek van de Ierse artiest Talos. Met donkere, elektronische R&B creëert Talos een compleet eigen muzikale wereld.

20:15 uur. De Kleine Komedie – KOMMIL FOO met Oogst. Een piano. Een gitaar. Een viool. En elkaar. Meer hebben de gebroeders Walschaerts niet nodig.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Boeiende stand-up comedy walk door straten Amsterdam