Is de toekomst vrouwelijk? Gender gelijkheid 2020
Twee powervrouwen. Credits: DiVine

AMSTERDAM – In aanloop naar internationale vrouwendag op 8 maart aanstaande, organiseert Volt Amsterdam op donderdag 5 maart een nieuwe Volt Discussion Series. Désanne van Brederode (schrijver en filosofe), Nupur Kohli (UNICEF), Audrey-Lynn Mezas (Expat in Amsterdam®) en Marie-Anne van Reijen (Meer Vrouwen in de Politiek) maken de balans op: hoe is de gelijkheid tussen mannen en vrouwen nu en welke stappen moeten we nog zetten om die gelijkheid te verbeteren? De avond start om 19:30 uur in Pipes & Beans, Rietwijkerstraat 35 in Amsterdam. De voertaal is Engels.

Nog steeds verschillen

Hoewel de rechten van mannen en vrouwen voor de wet gelijk zijn getrokken, blijkt volgens Volt dat er in de praktijk nog steeds verschillen zijn waar te nemen in hoe mannen en vrouwen worden behandeld. Zo krijgen vrouwen gemiddeld nog steeds minder betaald dan mannen, is slechts een kwart van de Nederlandse hoogleraren vrouwelijk en zijn vrouwen ook ondervertegenwoordigd in de politiek en in bestuursfuncties. Met maatregelen, zoals het vrouwenquotum, wordt nu geprobeerd om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen (in de bestuurskamers) gelijk te trekken, maar is het genoeg? Wat kunnen we meer of anders doen om meer gelijkheid tussen genders te bereiken?

Sterk en toekomstgericht Europa

Sinds haar oprichting in maart 2017 heeft Volt in 14 Europese landen politieke partijen opgericht. Volt timmert in heel Europa hard aan de weg om haar doel te bereiken: een sterk en toekomstgericht Europa. Met de Europese Verkiezingen behaalde Volt een zetel in Duitsland, die de Europese Groenen versterkt. In Nederland is de Europese beweging zich aan het voorbereiden op de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021 en wordt er hard gewerkt aan een nationaal beleidsprogramma.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd:

Voorbeschouwing Volt Discussion Series “Europe as a competitive block”