Gezellige drukte bij opening Johan Cruyff Court op Balboapleintje
Amsterdammers Ruud Gullit en Frank Rijkaard net na de opening. Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Frank Rijkaard, Ruud Gullit, andere prominenten maar vooral een heleboel blije kinderen genoten woensdagmiddag in Amsterdam, van de officiële opening van het Johan Cruyff Court op het befaamde balboapleintje.

Vanaf het podium werden de toeschouwers eerst getrakteerd op mooie woorden van onder andere Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Niels Meijer (Directeur Cruyff Foundation) en Fenna Ulichki (Portefeuillehouder Sport Stadsdeel West).

Gezellige drukte bij opening Johan Cruyff Court op Balboapleintje
Gezellige drukte langs de lijn.
Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Nadat de festiviteiten op het podium ten einde waren gekomen, was het tijd voor de twee van de grote drie (Van Basten, Gullit en Rijkaard) om het prachtige groene veldje te openen.

Nadat het officiele moment had plaatsgevonden vond er nog een voetbalwedstrijd plaats tussen twee Amsterdamse scholen. Bij het ene team was Frank Rijkaard de coach en de andere jonkies stonden onder leiding van Ruud Gullit. Het nieuwe voetbalpleintje draagt vanaf vandaag de naam van de twee succesvolle Mokumse voetballers.

Onlangs interviewde Vrije Tijd Amsterdam een medewerker van de Johan Cruyff Foundation. Dit interview is nog steeds terug te lezen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd:

Waar kun je buiten sporten in Amsterdam?