FoodShare Festival op Burendag
Amsterdam BLEND Market. Foto credits: Greg Wijngaarde

Op zaterdag 28 september 2019 vindt op het Timorplein bij Stayokay restaurant The 5th. het FoodShare Festival vindt plaats. Het jaarlijkse en gratis toegankelijke Amsterdam BLEND FoodShare Festival op Burendag is een social foodfestival van de stad waar uitwisseling centraal staat. Bezoekers nemen een eigen gerecht of hapjes mee om te delen en genieten zo gratis mee van de FoodShare kramen, activiteiten en live entertainment. Leuk, lekker en laagdrempelig voor iedereen.

“Door hapjes, verhalen en talenten te delen leren wat de buurt en haar buren te bieden hebben”, aldus de organisatie van het festival. Wie een (gratis!) kraam wil voor een eigen publieksactiviteit of zelfgemaakte FoodShare hapjes kan zich nog melden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl.

Dankzij steun van Fonds voor Oost en Stadsdeel Amsterdam-Oost kan Stichting Amsterdam BLEND meedenken met bewoners of sociale initiatieven en faciliteren om hun idee tot leven te brengen. Dit €0,- evenement is opgezet door social vrijwilligersclub Stichting Amsterdam BLEND om alle Amsterdammers op een laagdrempelige manier samen te brengen. Buurtbewoners, betrokken ondernemers en sociale initiatieven krijgen een podium.

Dit is het eerste social foodfestival waar niet betaald wordt maar gedeeld. Gratis uitwisseling van talenten, verhalen en gerechten staan centraal. Zo kan iedereen zowel meegenieten als bijdragen en kan er geproefd worden van de diverse smaken en culturen die de buurt rijk is.

Voor jong en oud is er van alles te doen en te proeven. Entree en deelname zijn gratis. Bezoekers worden gevraagd ook iets lekkers mee te nemen om te delen, bijvoorbeeld een lievelingsgerecht, zelfgemaakte hapjes of iets voor op de Buren BBQ. De gerechten met de mooiste presentatie of verhaal maken kans op prijzen!

Wie ook gezellig mee wil helpen als vrijwilliger kan zich nog aanmelden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl. Naast meegenieten van het feest krijgen alle vrijwilligers Makkies aangeboden – een beloningsmiddel voor hun vrijwillige inzet te besteden door de stad of in ruil voor vrijwilligershulp. Of ze kunnen gratis meedoen met een verkoopkraam op een volgende Amsterdam BLEND Market. Lokale ondernemers die hapjes willen serveren of doneren zijn ook welkom.

Het Amsterdam BLEND FoodShare Festival 2019 wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events ism Stayokay Amsterdam-Oost, The 5th, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Fonds voor Oost, diverse foodsponsors en heel veel vrijwilligers.

Voor alle ins en outs en het volledige programma kun je het beste de Facebook-pagina van de organisatie in de gaten houden.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: voorbeschouwing op de bijzondere lichtkunsttenttoonstelling 2019