FEEST BIJ WESTERGASFABRIEK TER ERE VAN 15-JARIGE BESTAAN

Westergasfabriek viert de zomer!
Westergasfabriek. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Publicatie datum 03-07-2018 – Her publicatie 11-07-2018

FEEST BIJ WESTERGASFABRIEK TER ERE VAN 15-JARIGE BESTAAN

Vijftien jaar geleden werd de Westergasfabriek heropend en sindsdien is deze culturele bestemming niet meer weg te denken uit Amsterdam. Ter ere van het 15-jarige bestaan vindt op zondag 15 juli de zomerviering plaats. Een programma vol met livemuziek, theater, kunst en workshops. Van 10:00 tot 20:00 uur kunnen jong en oud meedoen aan verschillende gratis activiteiten.

Iedereen is welkom om te starten met een yogales

Fitgirls, buurtbewoners, kinderen en ouders: iedereen is welkom om te starten met een yogales om 10:00 uur op het Manifestatieterrein. Hier vindt ook de officiële opening plaats, gevolgd door een heerlijke brunch van 11:00 tot 13:00 uur (gratis en zolang de voorraad strekt). Buurtbewoners, inwoners van Amsterdam en familie en vrienden kunnen aanschuiven onder het genot van een liveoptreden van het Zo! Gospel Choir.

Na dit optreden is er de hele dag muziek op het podium van het Manifestatieterrein: zoals Kris Berry, Gallowstreet, St. Paul, Wende, Patrick Mordi en Pete Philly komen optreden. Er kan gedanst worden bij restaurant Bar Kantoor & Conscious Café, tijdens een workshop Lindy Hop dansen voor jong en oud om 16:00 uur en vanaf 17:00 uur onder begeleiding van een liveband.

Finale van het WK voetbal op groot scherm

Voetballiefhebbers kunnen na de Summerbreeze salsa workshop voor kids tussen 11:00 en 14:30 uur bij het Westergasterras blijven zitten om vanaf 17:00 uur de finale van het WK voetbal op groot scherm te bekijken. Op de Sunday Market is er een selectie van lokale en/of handgemaakte producten op het gebied van interieur, mode, betaalbare kunst en lekker eten en drinken.

Schminken, het Aap van Poot Poppentheater of knutselen aan een kostuum

Van 12:00 tot 18:00 uur zijn er voor kinderen verschillende gratis activiteiten. Schminken, het Aap van Poot Poppentheater of knutselen aan een kostuum of masker bij de Pretvormer. Alle creaties lopen mee in een kleurrijke bonte parade door het Westerpark. Energie kunnen ze kwijt tijdens de salsaworkshops bij het Westergasterras of van 15:00 tot 16:00 uur tijdens het tafeltennistoernooi of tennisles bij Westerpark Sport voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Ras El Hanout Restaurant Raïnaraï organiseert het Food Festival Ras El Hanout. Stap in een betoverende wereld van de Nomadische keuken, muziek en activiteiten. Op de Souk vind je overweldigend veel kleurrijke groentes en geurige kruiden. Leer alles over traditioneel broodbakken, doe mee aan de drum circle en waan jezelf in de woestijn met je eigen omgeknoopte bedoeïenen sjaal.

Verhalen over de Westergasfabriek van toen en nu

Kunst & Theater De Theaterhuiskamer voert het bijzondere theaterproject ‘Westergas Stories’ uit. De titel zegt het al: verhalen over de Westergasfabriek van toen en nu. Maanden is er met buurtbewoners aan de theatervoorstellingen gewerkt en door het hele Westerpark zijn er verschillende voorstellingen te zien.

Cascoland en Holger Nickisch organiseren het eendaagse Openlucht Westerpark Hotel. Er zijn 50 omwonenden van het Westerpark uitgekozen voor een avondprogramma met films, stille artiesten en story-tellers en een onvergetelijke overnachting onder de sterren. Daarnaast hebben Cascoland en Holger Nickisch in samenwerking met Stichting Kunsttraject een tentoonstelling met kunstwerken over de Westergasfabriek samengesteld. De werken zijn afkomstig uit de collectie van het Stadsdeel West en de kunstenaars van Kunsttraject en zullen in de entree van de Zuiveringshal West getoond worden.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Westergasfabriek viert 15-jarig bestaan met gratis picknick voor buurtbewoners 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here