Credits YouTube Palma VDO

Dode door val uit kraanhotel in Amsterdam

Rond de klok van vier uur in de nacht is een bezoeker van het Faralda Crane Hotel op de NDSM-werf naar beneden gevallen. De oorzaak is nog niet bekend.

Even voor vier uur, vond er op de eerste verdieping van het hotel, op zo’n twintig meter hoogte, een feest plaats. Een woordvoerder kan nog niet zeggen of het slachtoffer een bezoeker was van het feest, schrijft AT5.

AT5 meld verder dat het onderzoek in volle gang is en de politie zegt alle scenario’s open te houden. Twee afzonderlijke getuigen hebben aan AT5 gemeld dat er vlak voor de valpartij op het feest een ruzie gaande was en dat dit door de politie nog wordt onderzocht.

Op de website van Crane Hotel Faralda is te lezen dat het kraanhotel een besloten en geheime ontmoetingsplaats is die bekend is bij DJ’s, VIP’s, CEO’s en Royals. Twee panoramaliften bieden toegang tot de bovenkant van de kraan. De kraan beschikt onder andere over drie 5-sterren suites, een kuuroord zwembad en een panoramische lounge, geschikt voor zogenoemde high-end bedrijfs- en muziekevenementen. De meest bekende merken en de beste DJ’s ter wereld ontdekten de kraan voor hun evenementen. De kamerhuur in het hotel start vanaf € 750.

Pieter van Vollenhovenprijs voor herbestemming NDSM-Kraan

Op 24 juni nam Edwin Kornmann Rudi, initiatiefnemer van de herbestemming van de NDSM- Kraan, de Pieter van Vollenhovenprijs in ontvangst. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven reikte de prijs persoonlijk aan hem uit in het Crane Hotel Faralda Amsterdam. Kornmann Rudi realiseerde een unieke transformatie van de laatst overgebleven kraan op de werf van de voormalige Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij in Amsterdam-Noord, de NDSM-werf die in 1984 haar poorten sloot, is te lezen op de website van het kraanhotel.

vrijetijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting