Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 30 + 31 maart

Terwijl het lentezonnetje in onze mooie stad heerlijk schijnt is het voor mij tijd om een aantal tips te geven met leuke activiteiten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Voordat ik daar mee begin verwijs ik jullie eerst naar onze lijst met gezellige en leuke terrassen in Amsterdam, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Voordat je op een terras gaat plaatsnemen kun je natuurlijk lekker gaan winkelen in Amsterdam. Tips van leuke gebieden om te winkelen zijn deze week de Utrechtstestraat en de straten van ‘de 9 straatjes’.

Iedere maand vindt in De Hallen op initiatief van The Maker Store een nieuwe editie van The Maker Market plaats. De eerstvolgende edities zijn dit weekend op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019. Vrije Tijd Amsterdam interviewde de organisatie op zoek naar het verhaal achter deze bijzondere markt.

Feest op het Gelderlandplein en het Ambachtfestival

Het Gelderlandplein bestaat 50 jaar en dat mag iedereen weten! Om dat heugelijke feit te vieren vinden er in het winkelcentrum vanaf woensdag 27 maart de 5 golden days plaats. Bij iedere besteding van minimaal € 15,- ontvangen bezoekers een zogenoemde gouden GP50 munt*. Deze munt kan je verzilveren bij de GoldGrabber op het centrale plein. Daarmee waag je een kans om een mooie prijs te grijpen!

Van 31 maart tot en met 4 april vindt in LAB111 het jaarlijkse ‘Ambacht in Beeld Film Festival’ plaats. Het event is de voorloper van het Ambachtelijke festival dat op 28 en 29 september in De Hallen wordt georganiseerd. VTA blikte vooruit met Wendy van Wilgenburg, één van de drijvende krachten achter deze twee evenementen. Het Ambacht in Beeld Festival is een internationaal evenement met workshops, demonstraties en masterclasses. Jong en oud kan zelf de handen uit de mouwen steken en van meester ambachtslieden iets moois leren maken.

Amsterdamse school museum en passagiersschip ms Oranje

Onder het genot van een hapje, drankje en Spaanse muziek zwaait het Amsterdamse school museum op zondag 31 maart de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School op feestelijke wijze uit. De tentoonstelling was al vanaf oktober 2018 in het museum te zien. Het programma begint 31 maart om 13:15 uur met een bustocht langs de Amsterdamse School ‘door de ogen van Gaudi’. De tour zal onder leiding van een deskundige gids door Plan West en Plan Zuid langs de pareltjes van Amsterdam rijden.

Heb jij altijd al iets meer willen weten over het passagiersschip ms Oranje? Iedere zaterdag en zondag tot en met 14 april geeft een gids een kleinschalige en persoonlijke introductie over het passagiersschip ms Oranje. Anno 2019 spreekt dit schip bij velen nog steeds tot de verbeelding. De introductie start om 14.00 uur en duurt ca. 20 minuten.

Iedereen kent wel de Rozenboom, het enige restaurant in Meerdijk waar Ludo, Laura, Janine, Lucas en Bing meer slechte tijden dan goede tijden beleven. Maar waar ligt het soapdorpje Meerdijk dan eigenlijk? Nou dichterbij dan je denkt. De borrelslangenkuil van Goede Tijden Slechte Tijden bevindt zich namelijk op een steenworp afstand van ons eigen Amsterdam. Gewoon langs de Amstel in de richting van Ouderkerk. En vooral met dit lekkere weer super leuk om er eens gezellig te gaan picknicken!

Zondag 31 maart 2019 start in de hoofdstad het Tulp Festival.

vrijetijdamsterdam.nl