Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 20 en 21 juli 2019

Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 20 en 21 juli 2019
Kromhout Museum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 20 en 21 juli 2019

Zin om het aankomende weekend leuke dingen in Amsterdam te gaan doen? Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Wil je dagelijks weten wat er in Amsterdam te doen is? En ben je ook nieuwsgierig naar leuke dingen in de toekomst? Check dan vanaf nu ons nieuwste blog met leuke dingen om te doen in Amsterdam.

Zaterdag 20 juli

Zaterdag en zondag is het in het Nelson Mandelapark weer tijd voor het Kwaku Summer Festival. In de historie wankelde het festival geregeld, maar inmiddels lijkt het een stabiel en gezellig festival te zijn.

Vrijdag en zaterdag is het finaleweekend (Streetball Masters Finals) van het Nederlands kampioenschap 3×3 basketball op het Hoekenrodeplein in Amsterdam.

Speciaal voor de jeugd zijn er vandaag drie voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater. Kijk op de site van het Vondelpark Openluchttheater welke dat zijn.

Rembrandt Art Market in De Hallen. De Rembrandt Art Market is een wekelijkse moderne en eigentijdse kunstmarkt.

Jazz at the Plantage 2019. Een zomers jazzfestival in de sfeervolle binnentuin van de Hermitage Amsterdam (zaterdag 16:00) en op het terras van de Hortus Botanicus (zondag 16:30).

Artis Zoomeravonden. ARTIS is weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Er zijn activiteiten voor kinderen, optredens van aanstormende muziektalenten, bekende artiesten en in het Planetarium zijn speciale voorstellingen te zien.

De Warme Winkel & Amsterdamse Bostheater – De Drie Musketiers. Slapstick en spektakel vechten om aandacht, varkens en kippen rennen voor hun leven terwijl zeven acteurs de degens opnemen, en veertien anderen een virtuoze dood tegemoet gaan.

Game of Gnomes, een kabouter houseparty in Ruigoord kerk, georganiseerd door het Kabouterhuys.

In het Comedy Café is er weer een Late Night Stand-up Comedy Show (NL)

Zondag 21 juli

Vaar met de Historische veerdienst over het IJ mee naar o.a. naar het pittoreske Nieuwendam in Amsterdam-Noord met de historische halteplaats bij café ’t Sluisje. Een prachtig groen stukje Amsterdam met oudhollandse dijkhuisjes en het oude sluisje.

In het Nelson Mandelapark is weer het Kwaku Summer Festival. In de historie wankelde het festival geregeld, maar inmiddels lijkt het een stabiel en gezellig festival te zijn.

De mooiste Art & Designers market van Amsterdam op het Museumplein. Designer shoppen op het mooiste plein van het land.

BAC – architectuur rondleiding in het Oostelijk Havengebied onder begeleiding van een ervaren architect-gids.

Open huis – Openstellingen Bijzondere Locaties: De Duif, Posthoornkerk en de Bakenesserkerk. De vrijwilligers staan u graag te woord en vertellen u meer over de historie en architectuur.

Vaaruitje in de Kromhoutboot. Een middagje met het gezin naar het Kromhout Museum en maak ook een vaaruitje in de echt rokende Kromhoutboot.

Tolhuistuin – Sunday Sounds met Saucy. De Tuin is lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Arcam – Een zomerwandeling door IJburg, een van de grootste nieuwbouwlocaties in de Metropoolregio Amsterdam waar momenteel ruim 22.000 mensen wonen.

Ruigoord – Jazzport. Met een gelegenheidsformatie; allen zijn het wereldwijd bekende muzikanten en hebben wel onafhankelijk met elkaar gespeeld, maar nooit met z’n vieren tegelijk.

Jazz at the Plantage 2019. Een zomers jazzfestival in de sfeervolle binnentuin van de Hermitage Amsterdam (zaterdag 16:00) en op het terras van de Hortus Botanicus (zondag 16:30).

Amsterdamse Bos Theater – Live at Amsterdamse Bos met Peter Doherty. Een avond met onvervalste en pure muziek in het bostheater.

Vrijetijdamsterdam.nl

Voor leuke terrassen kijk u bij: Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam