Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 13 en 14 april 2019.

Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 13 en 14 april 2019.
Foto: Energy Observer aan de NDSM-werf in Amsterdam. vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 13 en 14 april 2019.

Zaterdag

Gehele dag. NDSM – 24H NOORD. 24H Amsterdam is dé kans om de stad in een nieuw licht te zien. De NDSM-werf maakt hier een groot onderdeel van uit en is er dus ook bij tijdens 24H Noord.

NDSM – 24H NOORD. 24H Amsterdam

Gehele dag. De hoofdstad is weer opgesierd door prachtig gekleurde tulpen tijdens het Tulp Festival. Op meer dan 85 locaties in de openbare ruimte van Amsterdam, in tuinen van musea en hotels en bij gebouwen in de Stadsdelen Centrum, Noord, Oost, West, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost.

Tulpenfestival in Amsterdam

Zaterdag en zondag 09:00 uur. Het Scheepvaartmuseum Vijfde Nationale Museumweek plaats met als thema: ‘Ontdek samen ons echte goud, dichterbij dan je denkt!’ In Het Scheepvaartmuseum zijn leuke extra activiteiten te doen.

Het Scheepvaartmuseum Vijfde Nationale Museumweek

09:00 uur. Concerto – Record Store Day!!! Om 11:00 uur speelt Van Dik Hout live. Daarna volgen Van Common, The Small Breed, Dawn Brothers & friends en YĪN YĪN. Komt allen, het wordt weer een hele toffe dag!

Concerto – Record Store Day!!!

Fotografie Amsterdam – World Press Photo 2019. De expositie van de internationale persfotowedstrijd. Je ziet ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen. Ook worden de winnende producties in de Digital Storytelling Contest tentoongesteld.

Fotografie Amsterdam – World Press Photo 2019

10:00 uur. Koninklijk Instituut voor de Tropen – Afrikadag 2019. H thema is ‘Migration: African perspectives’ zijn er meer dan veertig workshops, debatten, lezingen en uitgebreide cultuurprogramma’s met literatuur en film.

Koninklijk Instituut voor de Tropen – Afrikadag 2019

Zaterdag en zondag (laatste weekend) 10:00 uur. NDSM-Werf – De futuristische Energy Observer, een van de eerste waterstofschepen ter wereld, doet de NDSM-werf aan. De catamaran wordt volledig aangedreven door hernieuwbare energiebronnen.

NDSM-Werf – De futuristische Energy Observer

11:00 uur. Fruittuin van West – bonbons maken. Deze dag maak je een mandje in de vorm van een paasei en ga je aan de slag met diverse vullingen. Maar voor we echt beginnen, laat Sofia jullie de chocolade proeven waar je mee aan de slag gaat, van Chocolatemakers (lokaal geproduceerde biologische chocolade van top-kwaliteit).

Fruittuin van West – bonbons maken

11:00 uur. Tolhuistuin – Festivalhart 24H Noord 2019. De Tuin van Tolhuistuin is het kloppende festivalhart van 24H Noord. In deze groene oase is van alles te doen!

Tolhuistuin – Festivalhart 24H Noord 2019

13:30 uur. Rembrandthuis – Bij Rembrandt en Saskia over de vloer. De eerste lezing zal worden gegeven door Leonore van Sloten, conservator van Museum Het Rembrandthuis. Zij gaat in op de huwelijksjaren van Saskia en Rembrandt en hun sociale leven.

Rembrandthuis – Bij Rembrandt en Saskia over de vloer

15:00 uur. Stand up comedy walk door straten van Amsterdam. Geen eindeloos gegaap tijdens een saaie toeristen wandeling door de stad. Wél anderhalf uur spierpijn van het lachen als je aan de zijde van een super grappige stand-up comedian, langs karakteristieke plekken in Amsterdam trekt.

Stand up comedy walk door straten van Amsterdam.

15:00 uur. Dansmakers Amsterdam – BURENFESTIVAL – 24H NOORD. Met filmscreening, dans- en theater voorstellingen maak je kennis met de activiteiten van Cinedans, DAT!School en Dansmakers Amsterdam.

Dansmakers Amsterdam – BURENFESTIVAL – 24H NOORD

19:30 uur. Handbal eredivisie dames. Kampioenspoule Eredivisie OTTO Work Force/VOC DS1 – JuRo Unirek/VZV DS1. VOC speelt om 19:30 uur thuis tegen VZV uit ‘t Veld in de provincie Noord-Holland.

Handbal eredivisie dames: VOC DS1 – VZV DS1

19:30 uur. CC Amstel Go!Go!Go! Festival i.s.m. Poldertheater.
Jong en nieuw publiek maakt kennis met verrassend en vernieuwend theater, muziek en poëzie, dans en film.

CC Amstel Go!Go!Go!

20:00 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Dood in Venetië. Thomas Mann is 36 als hij tijdens een vakantie in Venetië een jonge knaap ontmoet. Het voorval inspireert hem tot een van zijn bekendste werken, De dood in Venetië.

Stadsscouwburg – Dood in Venetië

20:15 uur. De Meervaart – It’s a Man’s World! Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een generatie.

De Meervaart – It’s a Man’s World 

Zaterdag 20: 30 en zondag 15:00 uur. Het Amsterdams Theaterhuis – Toneelgroep

Venster speelt De Vrouw met de Baard

20:30 uur. Theater Bellevue – Sociaal Kapitaal. Een geestige, onthutsende en actuele voorstelling over de keerzijde van de Nederlandse verzorgingsstaat

Zondag

09:00 uur. Het Scheepvaartmuseum Vijfde Nationale Museumweek plaats met als thema: ‘Ontdek samen ons echte goud, dichterbij dan je denkt!’ In Het Scheepvaartmuseum zijn leuke extra activiteiten te doen.

10:00 uur laatste dag. NDSM-Werf – De futuristische Energy Observer, een van de eerste waterstofschepen ter wereld, doet de NDSM-werf aan. De catamaran wordt volledig aangedreven door hernieuwbare energiebronnen.

12:00 uur. Oosterkerk – Koffieconcert – Duo Verso – ‘Versotized’. Al sinds 1997 vormen panfluitist Matthijs Koene en gitarist Stefan Gerritsen een vast duo: Duo Verso, dat een heel eigen plek heeft verworven op de klassieke podia.

15:00 uur. Het Amsterdams Theaterhuis – Toneelgroep Venster speelt De Vrouw met de Baard

15:00 uur. Torpedo Theater – Van Fauré tot Françaix, van Tailleferre tot Boulanger. Een rondleiding (‘une visite guidée’ zo u wilt) door de Franse muziek van de 20e eeuw.

19:30 uur. Paradiso Noord – Hot Chip. Hot Chip is onder andere bekend van de hits ‘Over and Over’ (2006) en ‘Ready For The Floor’ (2008). Sindsdien heeft de band echter absoluut niet stil gezeten.

vrijetijdamsterdam.nl