Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 10 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 10 juni
Binnenplaats van het Amsterdam Museum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 10 juni

Het Holland Festival duurt tot en met 1 juli 2018. Het evenement is het grootste internationale podiumkunsten festival van Nederland.

Wij hebben voor jou het programma van het Holland Festival op 10 juni 2018 op een rijtje gezet. Want beste Amsterdammers, zo zijn we bij VTA dan ook wel weer!

06.00 uur. Sugarfactory

Motion after hours

Meer weten >>

09:00 uur. The Harbour Club

Cycle Tour Amsterdam

Meer weten >> 

09:30 uur. Sloterplas. Marathon Amsterdam Nieuw-West

Zwemmen, fietsen en rennen. De Amsterdamse Sloterplas maakt zich op voor de Triathlon Amsterdam Nieuw-West die zondag voor de 13e keer van start zal gaan. “Het zit tot de nok toe vol. Mensen kunnen zich niet meer inschrijven en er zijn zelfs al wachtlijsten. We hebben 1 dag en daar moeten we alles inproppen. Anders is het te druk op het parcours. Vooral op het fietsparcours”, aldus Ralph Hienkens die samen met Klaas de Leth al 13 jaar als organisator aan het evenement verbonden is.

Meer weten >> We schreven een artikel 

09:30 uur. Gaasperplasrun

In juni 2018 keert de 24ste editie van de Gaasperplasrun terug op de atletiekbaan in het Bijlmer Sportpark. Afstanden van 1, 2, 5 en 10 kilometer worden afgelegd rondom de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost.

Meer weten >>

10:00 uur. Zuidas, Zuidasrun

De Zuidas Run is een jaarlijks hardloop evenement dat midden tussen de kantorenblokken begint en eindigt, maar ook de natuurgebieden in Amsterdam-Zuid aandoet.

Meer weten >>

10:00 uur. De Nieuwe Kerk, World Press Photo

De reizende tentoonstelling met prijswinnende foto’s van de grootste en belangrijkste jaarlijkse internationale wedstrijd voor persfotografie komt ieder jaar in april naar Amsterdam. De tentoonstelling vindt in 2018 plaats in de Nieuwe Kerk op de Dam.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

11.00 uur. Pure Markt 

Ambachtelijke markt in het Amstelpark.

Meer weten >>

12.00 uur. Cultuurmarkt voor Kinderen bij De Hallen 

Culturele zondag voor de kids! Dansen, toneelspelen, tekenen of muziek maken? Voor wie niet kan kiezen is er op zondag 10 juni een Cultuurmarkt voor kinderen in de Hallen Amsterdam. Tijdens deze Culturele Zondag zijn er workshops voor kinderen van groep 1 t/m 8 en optredens van amateurs en professionals.

Meer weten >>

12:00 uur. Rokin, Sunday Market Amsterdam

Gezellig shoppen, shoppen, shoppen, shoppen….

Meer weten >>

12:30 uur. Vondelpark Openluchttheater

Café des Chansons. Een strijkkwartet van het Nederlands Philharmonisch Orkest en zangeres Charlotte Haesen spelen onder de naam Café des Chansons de mooiste Franse klassiekers.

Meer weten >>

12.30 Bellevue Lunchtheater 

Huzarenstuk. Heerlijk op de zondagmiddag.

Meer weten >> 

14:30 uur. De Meervaart

Terror. Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt.

Meer weten >>

14:30 uur. Joods cultureel kwartier

Gallery walk. Conservator Bernadette van Woerkom neemt de bezoeker mee over de tentoonstelling Maria Austria. Leven voor de fotografie. Hierin wordt haar fotografie gepresenteerd, met veel onbekend en herontdekt werk, waaronder portretten en reportagefotografie.

Meer weten >>

15:00 uur. Bijlmer Parktheater

#NIEUWE MAKERS. Theater van het Nieuwe Nederland, met verrassende makers van morgen. Een nieuwe editie met voorstellingen en previews van onze nieuwe makers en gastmakers.

Meer weten >>

17:00 uur. Blijburg

SNOWAPPLE – Album Release tour ‘WEXICO’. De zangeressen en multi-instrumentalisten van de folk-pop-band SNOWAPPLE staan bekend om hun sprookjesachtige geluid. Hun vormende jaren in opera, jazz en gypsy komen tot uitdrukking in hun stemgebruik.

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie

Populisme 3.0. Populisme, het woord wordt te pas en te onpas gebruikt. Wat is populisme? Moeten we het vrezen of is het een gezonde correctie op een volksvertegenwoordiging die niet goed werkt?

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

DE RODE KLAUW. Een voorstelling over macht, beeldvorming en de maakbaarheid van identiteit. “Zeg voor een keer in je klote leven je klote tekst GOED!“ 
schreeuwt een woedende Recep Tayyip Erdogan in een middelgroot theater tegen zijn doodsbange topacteurs.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

CAFÉ DOBERMAN + FRIENDS. Swingen met Lars Doberman & friends. Lars Doberman is het muziektheatercollectief van Reinout Scholten van Aschat, Jip van den Dool, Mattias van de Vijver, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Jochem van Laarhoven.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

Leuke dingen doen in Amsterdam zaterdag 9 juni.