Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 24 oktober

Amsterdam - Leuke dingen doen – woensdag 24 oktober
Foto: Kunst Gelderlandplein Marcus Harvey

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 24 oktober

Hier weer een lijstje van leuke dingen in de stad op woensdag 24 oktober.

10:00 uur. FOAM Fotografiemuseum

FOAM blijft een pareltje in de hoofdstad. Er zijn momenteel enkele tentoonstellingen te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Hermitage

Festa dell’Arte: herfst in de Hermitage

Kom in oktober naar de Hermitage want we vieren de herfst met Festa dell’Arte! Er is voor iedereen iets bijzonders en leuks te doen, hoe jong of oud je ook bent. Een bomvol herfstprogramma met kunst, quiz en creativiteit, met een knipoog naar Italië. Van liveconcerten midden in de tentoonstelling Classic Beauties en inspirerende lezingen tot een pubquiz en pizza’s bakken in de Hermitagekeuken.

Meer weten >>

10:30 uur. Fruittuin van West

Ze zijn het hele jaar door 6 dgn/wk geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.30 en 18u. Je kunt dan altijd de boomgaard in, lekker tussen de kippen rondscharrelen en de seizoenen inademen. Ze verwachten half november weer witlof te hebben die de bezoekers kunnen oogsten in de witlof-grot.

Meer weten >>

11:00 uur. De Melkweg

Van die leuke events die je er tussenuit plukt. Afgelopen jaar gingen fotografen Nick van Tiem en Sabine van Wechem het FOLLOW-traject van Melkweg Expo en Kiekie i.s.m. EIZO aan. Deze twee jonge talenten creëerden allebei een nieuwe serie beelden. Sabine ging naar de favela’s van Rio de Janeiro en Nick bezocht Puerto Rico, een jaar na de verwoestende orkaan Maria. Ze kwamen terug met prachtige beelden en intrigerende verhalen, klaar om verteld te worden.

Let op: check vooraf nog even de exacte openingstijd bij de Melkweg!

Meer weten >>

12:30 uur. Concertgebouw

(Bijna) elke week in Het Concertgebouw: het Gratis Lunchconcert. Variërend van kamermuziek in de Kleine Zaal tot repetities van het Concertgebouworkest in de Grote Zaal.

Meer weten >>

13:00 uur. ARCAM – Filmvertoning ‘Het Schip’. In 1917 krijgt Michiel de Klerk van woningcoöperatie Eigen Haard de opdracht een woningbouwcomplex voor arbeiders te ontwerpen. Dit werd een prachtig icoon van de Amsterdamse School, in de volksmond bekend als Het Schip.

Meer weten >>

13:00 uur. Bos en Lommerplein

Visit WOW’s new fashion exhibition at it’s exciting temporary location!

The exhibition ‘WOW Fashion Inside Out’ opened end of June right in the heart of it’s neighborhood market square Bos en Lommerplein with the aim to raise awareness for a more sustainable Fashion world, both on the industry and the consumers’ sides.

Every morning we take something out of our closet and we put it on. Our day begins and ends with clothes. It is a habit and at the same time the basis of an important daily ritual.

Meer weten >>

14:00 uur. Carré – JUNGLE BOEK – MOSCOW CLASSICAL BALLET. Schattig sprookje voor jong en oud
. Wie kent het verhaal niet: Jungle Boek. Mowgli, de jongen opgevoed door wolven en getemd door de gevaren van de jungle, raakt bevriend met Baloe de beer.

Meer weten >>

14:00 uur. De Appel

Bent u weleens bij De Appel geweest? Er zijn momenteel maar liefst vier verschillende activiteiten te bezoeken!

Meer weten >>

19:30 uur. Paradiso

In de Paradiso komt Jorja Smith, één van de meest interessante r&b-songwriters van het moment, een avondje optreden.

Meer weten >>

20:00 uur. Tolhuistuin – Phosphorescent + Hilary Woods. Phosphorescent is Matthew Houck, een Amerikaanse singer-songwriter die vijftien jaar geleden zijn debuut ‘A Hundred Times Or More’ uitbracht

Meer weten >>

20:00 uur. Bitterzoet – Marissa Nadler + Lawrence Rothman. Marissa Nadler maakt sobere, akoestische liefdesliedjes die rustig voortkabbelen en schatplichtig zijn aan het werk van Leonard Cohen.

Meer weten >>

20:00 uur. VondelCS – College Club – De Grote Denkers. College-Club ontvangt topsprekers op top locaties voor een publiek van young professionals die inzien dat lifelong learning cruciaal is voor het succesvolle verloop van hun carrières.

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie – Me myself and my selfie. Mooi, welvarend, gelukkig en succesvol, we willen het allemaal zijn en nog belangrijker het laten zien, hiervoor hebben we zelfs een selfie-stick in het leven geroepen.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop – ERWTENSOEP. Beeldend kunstenaars Patrice Ferasse en Sabien Witteman (ooit drummer van The Ex) vormen een hecht duo, zowel in het echte leven als muzikaal.

Meer weten >>

20:30 uur. Tolhuistuin – Allysha. De zangeres, toetseniste en poëet uit Melbourne is het meest bekend van het hiphopcollectief 30/70 uit de Australische stad waarmee ze de afgelopen jaren al successen vierde.

Meer weten >>

20:30 uur. Toomler – Comedytrain try-out. Op woensdag in Toomler de Comedytrain try-out! Een avond waarop (aspirant)leden van Comedytrain nieuw materiaal komen uitproberen.

Meer weten >>

22:00 uur. VRANKRIJK. Queer Night WTF-avond elke woensdag. Georganiseerd door Drag Queers Amsterdam. Elke woensdag brengt een nieuw thema en een nieuwe performance met zichtbare bijzondere culturele diversiteit.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november 2018

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke dag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!

Leestips:

Maandelijkse rondleidingen op het Marineterrein

Noussair Mazraoui zorgt voor prachtige aportheose Ajax tegen Benfica