Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 16 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen – woensdag 16 januari
Playmobil poppen in het Rijksmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 16 januari

12:30 uur. Theater Bellevue – SENANG. Bellevue Lunchtheater. Een muzikale voorstelling over afkomst, tradities en botsingen. In SENANG maken Nynke Heeg en Klemens Patijn korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen.

Voor meer details zie evenement Theater Bellevue – SENANG.

14:15 uur. Museum Het Schip – Gaudí en de Amsterdamse School: de curator vertelt! De expositie Gaudí en de Amsterdamse School legt voor het eerst een link tussen Gaudí met zijn Catalaans Modernisme en de Amsterdamse School.

Voor meer details zie evenement Museum Het Schip – Gaudí en de Amsterdamse School.

15:00 & 17:00 & 19:00 & 21:00 uur. Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted. ‘Eerder theater dan film’, noemt Tsai Ming-liang zijn allereerste VR-productie, een elliptische vertelling over een man die herstelt van een ziekte in een vervallen appartement in de bergen.

Voor meer details zie evenement Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted.

19:30 uur. Compagnietheater – Victory. Compagnietheater presenteert eenmalig het nieuwste werk van veelgeprezen choreograaf Cecilia Moisio in het Compagnietheater! Een voorstelling gemaakt voor jongeren, maar geschikt voor alle leeftijden.

Voor meer details zie evenement Compagnietheater – Victory.

19:30 uur.Waalse Kerk – Debat – Acceptatie of Afwijzing? Kerkasiel: spanning tussen recht, moraal en ‘genade’.

Voor meer details zie evenement Waalse Kerk – Debat – Acceptatie of Afwijzing?

20:00 uur. Frascati – WERELD ÉÉN. WERELD ÉÉN is een afstudeervoorstelling van de Academie voor Theater en Dans van Tabita Friis Kristensen (Regie Opleiding) Nina Kay, (Scenografie Opleiding) en Arlette Schriek (Opleiding Productie Podiumkunsten).

Voor meer details zie evenement Frascati – WERELD ÉÉN.

20:00 uur. CREA – Amsterdam College Tour met Alexander Klöpping. Alexander Klöpping keert – vele jaren na zijn studie New Media – terug naar de UvA. Hij komt namelijk langs bij Amsterdam College Tour! Alexander Klöpping is dé tech-expert van Nederland, bomvol innovatieve ideeën.

Voor meer details zie evenement CREA – Amsterdam College Tour met Alexander Klöpping.

20:15 uur. De Kleine Komedie – Opslaan Als (Reprise). Eva Crutzen. Zelden is er iemand zo overdonderend door het theaterlandschap gedenderd als zij. Nee. Ze is met niemand te vergelijken. Eva Crutzen is uniek. Zelden is er iemand zo overdonderend door het theaterlandschap gedenderd als zij.

Voor meer details zie evenement De Kleine Komedie – Opslaan Als (Reprise).

20:15 uur. Torpedo theater – De Mus op woensdag. De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten.

Voor meer details zie evenement Torpedo theater – De Mus op woensdag.

20:30 uur. Frascati – People, Places & Things. What a thing to be alive . We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen.

Voor meer details zie evenement Frascati – People, Places & Things.

20:30 uur. CC Amstel – Salon op Zuid. The Catcher in the Rye. Waar muziek en literatuur samenkomen. De Amerikaanse schrijver J.D. Salinger werd op 1 januari 1919 geboren. Hij zou in 1951 een van de meest succesvolle romans ooit schrijven: The Catcher in the Rye.

Voor meer details zie evenement CC Amstel – Salon op Zuid.

20:30 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Duende. Gijs Scholten van Aschat, Eric Vaarzon Morel en Eric Vloeimans. Drie Hollanders begeven zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur.

Voor meer details zie evenement Internationaal Theater Amsterdam – Duende.

20:30 uur. De Meervaart – De Laatste | Jack Wouterse. Ooit begon hij als circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis langs theater, filmdoek en beeldbuis, is hij alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken.

Voor meer details zie evenement De Meervaart – De Laatste | Jack Wouterse.

21:00 uur. Frascati – Het principe van verdwijnen. Als onze beleving en herinneringen subjectief zijn, waar blijft de waarheid dan? Welke verhalen vertellen wij onszelf om de werkelijkheid mee te bedekken, om onszelf te troosten?

Voor meer details zie evenement Frascati – Het principe van verdwijnen.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 15 januari.