Amsterdam - Leuke dingen doen weekend 9 en 10 maart 2019
Rivier de Amstel met Berlagebrug. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 9 en 10 maart 2019

Bent u weleens wezen shoppen in de 9 straatjes? Super leuk stukje van Amsterdam! Maar, mocht u geen liefhebber zijn van shoppen, hieronder leuke activiteiten om te bezoeken.

Zaterdag

08:00 uur. Oude Kerk – Saskia ontbijt. Elk jaar op 9 maart, precies om negen over half negen ‘s ochtends, valt een zonnestraal op haar (Saskia van Uylenburgh) graf. Traditioneel wordt hier met een lezing, muziek en ontbijt bij stilgestaan.

Oude Kerk – Saskia ontbijt.

Zaterdag en zondag 09:00 uur. De IJ-Hallen – De grootste vlooienmarkt van Europa! IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland.

De IJ-Hallen – De grootste vlooienmarkt van Europa!

Zaterdag 09:30 en zondag 10:00 uur. Amstel – De Heineken Roeivierkamp, bij voorkeur gewoon “De Heineken”, is een jaarlijkse roeiwedstrijd over vier afstanden op de Amsterdamse Amstel. Het is een officieel FISA-evenement en is gekenmerkt als de traditionele opening van het Nederlandse roeiseizoen.

Amstel – De Heineken Roeivierkamp.

10:00 uur. Heartbreak Hotel – Tropenmuseum in Amsterdam. Heb jij last van een gebroken hart of daar weleens last van gehad? En met name moeite met de verwerking van dat vervelende gevoel waarmee je daarna mee te maken hebt? Je bent niet de enige, hoor.

Heartbreak Hotel – Tropenmuseum in Amsterdam.

Zaterdag en zondag 10:00 uur. RAI – HISWA Sport Xperience. Het tofste indoor sportevenement van Nederland voor jongeren van 6 t/m 16 jaar, waar je verschillende (water)sporten kan uitproberen. Kom suppen, zeilen, golfen, skiën, skimboarden, golfsurfen en nog veel meer!

RAI – HISWA Sport Xperience.

12:15 uur. Nationaal opera en ballet – Een blik achter de schermen. Volg een rondleiding achter de schermen van Nationale Opera & Ballet.

Nationaal opera en ballet – Een blik achter de schermen.

13:00 uur. Kermis Westerpark. Sinds afgelopen vrijdag is het weer gezellig kermis in het Westerpark. Check ook het artikel: “Westerpark Amsterdam bijna weet het decor van gezellige kermis

14:00 uur. Noorderkerk – Revue Blanche. De muze van Erik Satie en Claude Debussy en de beste vriendin van Coco Chanel: Misia Sert.

Noorderkerk – Revue Blanche.

20:00 uur. Jungle Amsterdam – NATARAJ PARTY. Magie op de dansvloer. 
Lekker dansen op blote voeten met leuke mensen. Zo simpel kan uitgaan zijn! Nataraj is het feest voor oude en nieuwe hippies, gipsy’s en avonturiers van alle leeftijden.

Jungle Amsterdam – NATARAJ PARTY.

20:15 uur. De Kleine Komedie – WANT ER KOMEN ANDERE TIJDEN 2 – Angst en ander zaaigoed. In Angst en ander zaaigoed is het tijd voor actie! Muzikale oproerkraaiers bezweren de angst!

De Kleine Komedie – WANT ER KOMEN ANDERE TIJDEN 2

20:30 uur. CC Amstel – Sandra Kramerova presenteert haar solo LADIA samen met nieuwe lecture-performance.

Bron en meer informatie: CC Amstel

Bijlmer Parktheater • De Meervaart • Podium Mozaïek • Tolhuistuin • Frascati – TOWN TALES

  • Werk van een nieuwe generatie talentvolle theatermakers, die in alle verscheidenheid maken, denken en vertellen. Samen met de Tolhuistuin, Podium Mozaïek, De Meervaart en het Bijlmer Parktheater – presenteert Frascati een reeks voorstellingen die bij de vier Amsterdamse Cultuurhuizen zijn ontstaan en ontwikkeld.

Bijlmer Parktheater • De Meervaart • Podium Mozaïek • Tolhuistuin • Frascati – TOWN TALES.

20:30 uur. De Meervaart – Crooners Night Club. De nachtclubs van Chicago, Las Vegas en New York in de jaren ‘50 van de vorige eeuw: ze waren de artistieke wieg van sterren als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr. en Nat King Cole. Beleef de muziek, sfeer en intriges van toen.

De Meervaart – Crooners Night Club.

20:30 uur. Splendor – Michael Moore / Barre Phillips / Gerry Hemingway.
Eerste ontmoeting! Drie in Europa wonende Amerikanen komen samen om opnames te maken – een mooie gelegenheid om ook voor het Splendor publiek te spelen!

Splendor – Michael Moore.

En voordat we overstappen op de zondagtips, nog even de tip van de Utrechtsestraat. Een leuke straat om te winkelen in Amsterdam.

Zondag

09:00 uur. De IJ-Hallen – De grootste vlooienmarkt van Europa! IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland.

De IJ-Hallen – De grootste vlooienmarkt van Europa!

10:00 uur. Amstel – De Heineken Roeivierkamp, bij voorkeur gewoon “De Heineken”, is een jaarlijkse roeiwedstrijd over vier afstanden op de Amsterdamse Amstel. Het is een officieel FISA-evenement en is gekenmerkt als de traditionele opening van het Nederlandse roeiseizoen.

Amstel – De Heineken Roeivierkamp.

10:00 uur. RAI – HISWA Sport Xperience. Het tofste indoor sportevenement van Nederland voor jongeren van 6 t/m 16 jaar, waar je verschillende (water)sporten kan uitproberen. Kom suppen, zeilen, golfen, skiën, skimboarden, golfsurfen en nog veel meer!

RAI – HISWA Sport Xperience.

12:00 uur Huis De Pinto – Theeconcert. Huis de Pinto organiseert i.s.m. het Conservatorium van Amsterdam een laagdrempelig, informeel podium voor talentvolle musici die ook eens zonder stress iets willen uitproberen; nieuw repertoire, een try-out, improvisatie: Wat zíj willen!

Huis De Pinto – Koffie- en Theeconcert.

11:30 uur. Splendor – Emily Beynon & Neflac Ensemble. ConTribute concert.De muzikale aftrap van de Neflac Ensemble CD crowdfunding campagne! SAMEN muziek maken, dàt is pas echt bijzonder, bijvoorbeeld in een fluitensemble of fluitorkest!

Splendor – Emily Beynon & Neflac Ensemble.

12:00 Oude Turfmarkt/Rokin – Sunday Market. Iedere maand een Sunday Market Rokin! Aan de prachtig gerenoveerde Oude Turfmarkt bij het Allard Pierson museum. Een gezellige, kleinschalige markt met mooie standjes met handgemaakte producten en mooie collecties.

Oude Turfmarkt/Rokin – Sunday Market.

13:00 uur. Kermis Westerpark. Sinds afgelopen vrijdag is het weer gezellig kermis in het Westerpark. Check ook het artikel: “Westerpark Amsterdam bijna weet het decor van gezellige kermis

15:00 en 20:30 uur. CC Amstel – Superhuman: Our Inner Darkness. Een zoektocht met zes dansers en een zangeres naar een nieuwe superheld.

CC Amstel – Superhuman: Our Inner Darkness.

16:45 uur. Voetbal eredivisie heren: AFC AJAX – Fortuna Sittard. Ajax speelt thuis in de Johan Cruijff Arena tegen Fortuna Sittard

Voetbal eredivisie heren: AFC AJAX – Fortuna Sittard.

17:00 uur. Tropenmuseum – Heartbreak Hotel. Ongeloof, verdriet, verslagenheid, woede, wraak en weer opkrabbelen.. Ken jij het gevoel van een gebroken hart? Worstel je met de liefde en relaties? Zorg voor jezelf of een ander en kom bij in het tijdelijke Heartbreak Hotel.

Tropenmuseum – Heartbreak Hotel.

19:30 uur.Tolhuistuin – Woorden Worden Zinnen #57. Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Geniet van wisselende performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities en lekker eten in een feelgoodsetting.

Tolhuistuin – Woorden Worden Zinnen #57.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 2 en 3 maart 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 23 en 24 februari 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 16 en 17 februari 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 9 en 10 februari 2019