Amsterdam – leuke dingen doen – weekend 27 en 28 juli 2019

Pride Amsterdam verovert de stad vanaf zaterdag met de aftrap van Pride in het Vondelpark en eindigt met de Official Closing Party op de Dam op zondag 4 augustus. Via een speciaal blog kun je leuke tips over Pride Amsterdam lezen.

Zaterdag

VondelCS – Expo: United Love. Een bijzondere expositie te zien door CinemAsia, die in het teken staat van 25 jaar Pride in Azië.

Museumplein – Amsterdam Bodypaint Art Event 2019. Dit jaar wordt het nog groter en kleurrijker, met acts, eten en muziek.

Gaasperplas – Guilty pleasure festival weekender. Twee dagen terug naar de sterren en terug!

In het Nelson Mandelapark is weer het Kwaku Summer Festival. In de historie wankelde het festival geregeld, maar inmiddels is het een stabiel en gezellig festival.

Vondelpark Openluchttheater – Pride Park. Het is inmiddels een traditie geworden, de aftrap van Pride in het Vondelpark!

Kom de zomer vieren! Summer Fiesta Latina in in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord!

OBA Oosterdok – Open Podium. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die daar naar wil komen luisteren.

Artis – Rondleiding Homoseksualiteit in het dierenrijk. Homoseksueel gedrag in het dierenrijk is alleen al onder 1.500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen.

Amsterdam Museum – Sharing Stories – LHBTQ+ rondleidingen. Gastrondleiders vanuit verschillende Amsterdamse LHBTQ+ bewegingen, vertellen hun verhaal bij diverse objecten uit de collectie van het Amsterdam Museum.

Amsterdam – leuke dingen doen
Binnenplaats van het Amsterdam Museum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam Museum – Queer History Talk #5 – Daan Smeelen over de Pride Walk. Deze editie gaat over de geschiedenis van de Pride Walk. Hoe is deze in Amsterdam ontstaan en hoe brengen we het protestkarakter terug in Pride Amsterdam?

Jazz at the Plantage 2019. Een zomers jazzfestival in de sfeervolle binnentuin van de Hortus Botanicus.

Artis Zoomeravonden. ARTIS is open tot de zon ondergaat. Er zijn activiteiten voor kinderen, optredens van aanstormende muziektalenten en bekende artiesten en in het Planetarium zijn speciale voorstellingen te zien.

Amsterdamse Bostheater – Boslab Theaterfestival. Duik de bosjes in met de makers van morgen!

Tolhuistuin – In My Backyard – Praten, eten en dansen.

De Warme Winkel & Amsterdamse Bostheater – De Drie Musketiers. Slapstick en spektakel vechten om aandacht, varkens en kippen rennen voor hun leven terwijl zeven acteurs de degens opnemen, en veertien anderen een virtuoze dood tegemoet gaan

Comedy Café – Late Night Stand-up Comedy Show (NL)

Zondag

De Hallen – The Maker Market. Vind handgemaakte en lokaal geproduceerde producten, volg workshops, geniet naar live muziek en veel meer.

Diverse muzikale optredens in het Vondelpark Openluchttheater

Gaasperplas – Guilty pleasure festival weekender. Twee dagen terug naar de sterren en terug!

In het Nelson Mandelapark is weer het Kwaku Summer Festival. In de historie wankelde het festival geregeld, maar inmiddels lijkt het een stabiel en gezellig festival te zijn.

Amsterdam – leuke dingen doen
Nelson Mandelapark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

ARCAM – De Nieuwe Stad op Zondag | Zomerwandeling Amstelkwartier. De Indrukwekkende transformaties van het Amstelkwartier en de omgeving zijn zichtbaarder dan ooit.

Rondleiding, inclusief ontvangst met koffie of thee, door Het Scheepvaarthuis (Grand Hotel Amrâth) georganiseerd door museum Het Schip.

Ruigoord – Ruige Jam. Een jamsessie voor en door de Ruigoordse Musici.

Tolhuistuin. Sunday Sounds: Shaffy in de Tuin. Live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Artis – Rondleiding Homoseksualiteit in het dierenrijk. Homoseksueel gedrag in het dierenrijk is alleen al onder 1.500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen.

Caroline in’t Veld & band ft MC DRT – Live in Concerto. Ze gebruikt een accordeon live zoals jij het nog nooit eerder hoorde.

De Hortus – Jazz at the Plantage. Een jaarlijks terugkerend jazz festival met jonge muzikanten van het Conservatorium Amsterdam.

Vrijetijdamsterdam.nl

Kijk ook eens in ons “Leuke dingen doen in Amsterdam?” blog

Bezoek ook eens een gezellige en leuk terras in de stad.