Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 26 en 27 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen weekend 26 en 27 januari

Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 26 en 27 januari 2019.

We beginnen met onze tip van het aankomende weekend!

The Maker Market 26 + 27 januari bij De Hallen

The Maker Store organiseert zaterdag en zondag 26 en 27 januari 2019 een nieuwe en spetterende editie van ‘The Maker Market’ in de passage van De Hallen. In de stad is De Hallen dé plek om jonge, innovatieve makers van over de hele wereld te ontmoeten. Hier vind je handgemaakte producten, geproduceerd met liefde en vakmanschap. The Maker Market richt zich onder andere op duurzame productieprocessen en Fair Trade werkrelaties.

Nieuwe merken en bekende gezichten

Bij elke editie worden er nieuwe merken uitgenodigd, evenals bekende gezichten, zodat er elke maand spannende dingen te ontdekken zijn. Op de markt zie je de makers aan het werk en kun je met hen in gesprek gaan over hun ideeën. Je vindt er altijd een product met een goed verhaal.

Een inspirerend podium voor, door en over makers

The Maker Store + Market is een inspirerend podium voor, door en over makers. Een plek waar je unieke kwalitatieve producten kunt vinden en die je laat zien dat het mogelijk is om te leven van de verkoop van je eigen producten. Het is een plek waar je in contact komt met makers en hun verhaal. Hier staat de relatie tussen maker, object en gebruiker centraal.
Na 26 en 27 januari 2019 zijn 23 en 24 februari, 29 en 30 maart, de eerstvolgende data waarop The Maker Market bij De Hallen opnieuw zal plaatsvinden.

Check ook de speciale Facebook pagina van The Maker Market.

En hieronder nog een aantal leuke tips voor het aankomende weekend.

Zaterdag 26 januari:

09:00 uur. NDSM – IJ-hallen vlooienmarkt. Zaterdag en zondag. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot.

Voor meer details zie evenement NDSM – IJ-hallen vlooienmarkt.

10:00 uur. Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland. Het Museumplein in is weer omgetoverd tot de mooiste ijsbeleving van Nederland.

Voor meer details zie evenement Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland.

12:15 uur. Nationale Opera & Ballet – Een blik achter de schermen. Volg een rondleiding achter de schermen van Nationale Opera & Ballet. Nationale Opera & Ballet maakt voorstellingen van a tot z in huis: van decor- en kostuumatelier tot ververij, hoeden- en schoenmakerij tot een eigen technische dienst.

Voor meer details zie evenement Nationale Opera & Ballet– Een blik achter de schermen.

15:00 & 17:00 & 19:00 & 21:00 uur. Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted. ‘Eerder theater dan film’, noemt Tsai Ming-liang zijn allereerste VR-productie, een elliptische vertelling over een man die herstelt van een ziekte in een vervallen appartement in de bergen.

Voor meer details zie evenement Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted.

15:00 uur. Stadsschouwburg – Openbare rondleiding. Maandelijks organiseert ITA een openbare rondleiding door het gebouw waar u zich individueel voor kunt aanmelden. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven.

Voor meer details zie evenement Stadsschouwburg – Openbare rondleiding.

19:00 uur. Frascati – COME TOGETHER #4. COME TOGETHER is een manifest en een viering van de vele vernieuwende en eigentijdse performancemakers die Amsterdam rijk is en tegelijkertijd een oproep aan het brede kunstenveld om samen te komen en samen te werken.

Voor meer details zie evenement Frascati – COME TOGETHER #4.

19:30 uur. De Meervaart – Unboxing Ballet | avant première. Een spannende mix van klassiek en modern. De Junior Company gaat ook dit seizoen op reis door het hele land, ditmaal met ‘Unboxing Ballet’.

Voor meer details zie evenement De Meervaart – Unboxing Ballet.

20:00 uur. Eredivisie volleybal dames: Eurosped DS 1 – Pharmafilter US DS 1. Pharmafilter US DS 1 speelt zaterdag uit in Almelo provincie: Overrijssel.

Voor meer details zie evenement Eredivisie volleybal dames: Eurosped DS 1 – Pharmafilter US DS 1.

20:00 uur. Stadsschouwburg Amsterdam – Lenin. LENIN is een theaterproductie over de laatste maanden uit het leven van Wladimir Iljitsch Uljanov, beter bekend als Lenin, de Russische revolutionair en eerste leider van de Sovjet-Unie.

Voor meer details zie evenement Internationaal Theater Amsterdam – Lenin.

20:00 uur. De Duif – Jim James solo of My Morning Jacket. Zanger en songwriter Jim James maakte furore met de rockband My Morning Jacket, waarmee hij al bijna twintig jaar lang albums uitbrengt en tourt.

Voor meer details zie evenement De Duif – Jim James solo of My Morning Jacket.

20:00 uur. De Roode Bioscoop – Alle Dagen Kermis. Alle Dagen Kermis is een tragikomisch liefdesverhaal van het echtpaar Kokkie en Frans, die met vallen en opstaan hun rupsbaan The Love Train èn hun huwelijk overeind proberen te houden.

Voor meer details zie evenement De Roode Bioscoop – Alle Dagen Kermis.

20:00 uur. Jungle Amsterdam – NATARAJ PARTY. Na een lange zomer vol uitverkochte strandfeesten, zijn we ook wel weer blij om gezamenlijk de knusheid op te zoeken.

Voor meer details zie evenement Jungle Amsterdam – NATARAJ PARTY.

20:15 uur. Handbal eredivisie dames: HV Quintus – VOC. VOC speelt uit tegen HV Quintus uit het Zuid-Hollandse Kwintsheul.

Voor meer details zie evenement Handbal eredivisie dames: HV Quintus – VOC.

20:15 uur. Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Voor meer details zie evenement Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL).

20:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam – Lam Gods. Lam Gods is geïnspireerd door het beroemde altaarstuk van de Gebroeders Van Eyck, dat in de Gentse Sint-Baafskathedraal hangt. In zijn theaterversie vertaalt Rau de Bijbelse personages naar mensen van nu.

Voor meer details zie evenement Internationaal Theater Amsterdam – Lam Gods. 

22:00 uur. Ruigoord – Trance Oriënt Express & Synaptic Eclipse on Tour.

Voor meer details zie evenement Ruigoord – Trance Oriënt Express & Synaptic Eclipse on Tour.

Zondag 27 januari:

09:00 uur. NDSM – IJ-hallen vlooienmarkt. Zaterdag en zondag. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot.

Voor meer details zie evenement NDSM – IJ-hallen vlooienmarkt.

10:00 uur. Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland. Het Museumplein in is weer omgetoverd tot de mooiste ijsbeleving van Nederland.

Voor meer details zie evenement Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland.

11:00 uur. Bijlmer Parktheater – Bijlmer Klassiek: Tango Totaal. De absolute grootmeester van de tango en voor velen een van de meest geliefde componisten van de twintigste eeuw, zo kun je Astor Piazzolla wel omschrijven.

Voor meer details zie evenement  Bijlmer Parktheater – Bijlmer Klassiek: Tango Totaal.

11:00 uur. Westergasfabriek – Rollen in de Gashouder. Komen jullie weer rolschaatsen in de Gashouder? (met trapauto’s, autopetten, kinderfietsjes, rolschaatsen, skates, vliegende hollanders en eenwielers) 
geen skateboards!

Voor meer details zie evenement Westergasfabriek – Rollen in de Gashouder.

14:00 uur. Ruigoord – Ruige Jam in de Kerk. Een jamsessie voor en door de Ruigoordse musici.

Voor meer details zie evenement Ruigoord – Ruige Jam in de Kerk.

14:30 uur. Voetbal eredivisie heren: Feyenoord – AFC AJAX. Ajax speelt uit tegen Feyenoord.

Voor meer details zie evenement Voetbal eredivisie heren: Feyenoord – AFC AJAX.

14:30 uur. De Meervaart – Romeo is op Julia en Layla op Majnun. Het liefdesverhaal van Layla en Majnun van de Perzische dichter Nizami is één van de beroemdste oosterse liefdesverhalen en wordt vaak vergeleken met Romeo en Julia.

Voor meer details zie evenement De Meervaart – Romeo is op Julia en Layla op Majnun.

15:00 & 17:00 & 19:00 & 21:00 uur. Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted. ‘Eerder theater dan film’, noemt Tsai Ming-liang zijn allereerste VR-productie, een elliptische vertelling over een man die herstelt van een ziekte in een vervallen appartement in de bergen.

Voor meer details zie evenement Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted.

15:00 uur. Stadsschouwburg Amsterdam – Lenin. LENIN is een theaterproductie over de laatste maanden uit het leven van Wladimir Iljitsch Uljanov, beter bekend als Lenin, de Russische revolutionair en eerste leider van de Sovjet-Unie.

Voor meer details zie evenement Internationaal Theater Amsterdam – Lenin.

15:00 uur. Jungle Amsterdam – SINGING CIRCLE WINTERCONCERT 2019 The only thing better than singing is more singing.” – Ella Fitzgerald Alle leerlingen van Zangschool Singing Circle treden we twee keer per jaar op.

Voor meer details zie evenement Jungle Amsterdam – SINGING CIRCLE WINTERCONCERT 2019.

16:00 uur. Tango Aliado – Live in Concerto Recordstore. Dit professionele Amsterdamse kwartet is gefascineerd door de kracht van het ritme in de tango.

Voor meer details zie evenement Tango Aliado – Live in Concerto Recordstore.

16:00 uur. Polanentheater – Windrichting. Windrichting een unieke improvisatievoorstelling over herinneringen, werkelijkheid en fantasie. Verhalen die je de juiste kant op sturen.

Voor meer details zie evenement Polanentheater – Windrichting.

16:00 uur. Tolhuistuin – Enter the Skate Jam on Solid Ground Amsterdam. Jammers, breakers and rhythm roller skaters, enter the jam!
Into house dance? Well, come on and take your chance and jack your body, on 8 wheels!

Voor meer details zie evenement Tolhuistuin – Enter the Skate Jam on Solid Ground Amsterdam.

17:00 uur. De Brakke Grond – Miroir Séb Fragile! Het slotstuk van Gathering Series is Miroir Séb Fragile!, een muziekfilm/eerbetoon aan cinematograaf Sébastien Koeppel.

Voor meer details zie evenement De Brakke Grond – Miroir Séb Fragile! 

vrijetijdamsterdam.nl