Amsterdam - Leuke dingen doen weekend 23 en 24 februari 2019
Ingang Amsterdam Museum met 'Tapijt Mijn Stad' van kunstenaar Barbara Broekman. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 23 en 24 februari 2019

Zaterdag

10:00 uur. Amsterdammers opgelet! Het is groot feest bij De Mirandabad. Het zwembadencomplex in Amsterdam-Zuid bestaat 40 jaar en nodigt buurtgenoten uit om dit heugelijke feit met de medewerkers van het zwembad mee te komen vieren!

Feest bij de Mirandabad: Zwembad bestaat 40 jaar!

11:00 uur zaterdag en zondag . The Maker Market bij De Hallen in Amsterdam. The Maker Store organiseert weer een nieuwe en spetterende editie van ‘The Maker Market’ in de passage van De Hallen.

The Maker Market bij De Hallen in Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum ‘waarschuwt’ schilderijliefhebbers inzake de tentoonstelling ‘De Schilderijen’ die momenteel bij het museum te zien is. De tentoonstelling met een aantal van de mooiste maritieme schilderijen uit de collectie van het museum is nog tot en met 24 februari te zien. Om de speciale collectie te bewonderen worden geïnteresseerde bezoekers middels een rondleiding door een museumgids meegenomen langs de schilderijen.

12:00 uur. Festival Overwinteren op Riekerhaven. Goed nieuws in de tijd dat festival organisatoren maar lastig een mooie festivalplek kunnen regelen in de hoofdstad. Riekerhaven wordt weer omgetoverd tot een heerlijk winterfestival, met Mokumse artiesten die de line-up zullen sieren.

14:00 uur. Amsterdam Museum – Sharing Stories – LHBTQ+ rondleidingen. Voorafgaand aan de Queer History Talks, kun je in het Amsterdam Museum meelopen met een LHBTQ+ rondleiding. Gastrondleiders betrokken bij de LHBTQ+ bewegingen delen hun persoonlijke keuzes uit de collectie van het museum.

15:00 uur. Amsterdam Museum – Sharing Stories – Queer History Talks. Een Queer History Talk. Tijdens deze maandelijkse talks worden historische onderwerpen vanuit LHBTQ+ perspectief besproken. Na afloop is er een (netwerk) borrel.

15:00 uur. StadsschouwburgOpenbare rondleiding. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven.

Zaterdag om 19:30 en zondag om 21:15 uur. Bijlmer ParktheaterAan de andere kant. Het is een unieke gebeurtenis in Nederland: Nederlandse en Molukse theatermakers maken een theatervoorstelling over de gedeelde geschiedenis.

20:00 uur. Handbal eredivisie dames: Venlo – VOC. Cabooter Group/HandbaL Venlo – OTTO Work Force/VOC. VOC speelt uit tegen Venlo uit het Limburgse Venlo. Handbal eredivisie dames: Venlo – VOC.

20:00 uur. Handbal eredivisie heren: E&O – Aristos . Aristos speelt uit tegen Oosting Metaal Recycling/E&O uit Emmen.

Handbal eredivisie heren: E&O – Aristos.

20:30 uur. Roode BioscoopTheater in Amsterdam – Poëzie van Lucebert. Een super leuke theatervoorstelling die absoluut de moeite waard is om te gaan bekijken!

20:15 uur. Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. De shows worden altijd spetterend afgesloten!

Zondag

09:00 uur. WestergasfabriekRolschaatsen in de Gashouder. Goed nieuws voor rolschaatsliefhebbers! Van negen uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds kun je met je rolschaatsen rondjes skaten in het historische gebouw op het Westergasterrein.

11:00 uur. The Maker Market bij De Hallen in Amsterdam. The Maker Store organiseert weer een nieuwe en spetterende editie van ‘The Maker Market’ in de passage van De Hallen.

11:00 uur. Het Scheepvaartmuseum – Rondleiding schilderijen (laatste kans). Laat u nog eenmaal meenemen door een van onze museumgidsen om te kijken naar wat u waarschijnlijk nog niet gezien heeft.

11:00 uur. De Meervaart – Break A Leg 2019. Streetstyle Dance Event. Maak je op voor een dag vol battles, optredens en workshops in uiteenlopende urban dansstijlen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews.

11:00 uur. Het Zonnehuis – SoWhat Familieconcert. De getalenteerde muzikanten van SoWhat staan te trappelen om elk concert weer een gevarieerd programma bij elkaar te spelen voor de kleintjes vanaf 1 jaar, en hun ouders, grootouders, oppas, tantes, ooms, het maakt niet uit!

12:15 uur. Voetbal eredivisie heren: ADO Den Haag – AFC AJAX. Ajax speelt uit tegen ADO Den Haag.

15:00 uur. Stadsschouwburg – Het Duel, een toneelbewerking van Anton Tsjechovs enige korte roman uit 1891. De ultieme survival of the fittest: een duel op leven en dood.

Internationaal Theater Amsterdam.

20:15 uur. De Kleine Komedie – Inchecken. Anneke van Giersbergen is vijfentwintig jaar lang onderweg. In dit jubelprogramma geeft Anneke een in-flight inkijk. Een feest van herkenning.

21:15 uur. Bijlmer Parktheater – Aan de andere kant. Het is een unieke gebeurtenis in Nederland: Nederlandse en Molukse theatermakers maken een theatervoorstelling over de gedeelde geschiedenis.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 9 en 10 maart 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 2 en 3 maart 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 16 en 17 februari 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 9 en 10 februari 2019