Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 16 en 17 maart 2019

Amsterdam - Leuke dingen doen weekend 16 en 17 maart 2019
Graffiti siert pui van het Stedelijk. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 16 en 17 maart 2019

Vanaf vrijdag 8 maart is in het Amsterdamse Westerpark weer de leuke en gezellige kermis neergestreken. Tijdens de vrolijke kermis dag is er voor jong en oud weer een hoop te beleven. Zo kun je gezellig zweven op 40 meter hoogte in de zogenoemde Space Jam zweefmolen, griezelen in het spookhuis, botsen in de autoscooter, gieren en brullen in het Boobytrap Hotel of met de hele familie in de polyp.

Op diverse plekken in de stad wordt er St. Patrick’s Day gevierd. We schreven een artikel over de St. Patrick’s Day activiteiten in Amsterdam.

Zaterdag

14:00 uur. Noorderkerk – Helena Rasker: Frauenliebe und Leben. In acht gedichten wordt u meegenomen in het liefdesverhaal van een vrouw, van eerste ontmoeting tot de dood. De contralto Helena Rasker zingt het en wordt begeleid door pianist Simon Lepper. Daarnaast zullen zij ook Schumann’s Liederkreis ten gehoren brengen.

Noorderkerk – Helena Rasker: Frauenliebe und Leben.

Zaterdag 20:00 en zondag 16:00 uur. Stadsschouwburg Amsterdam – Vallende man. Try-out. De Amerikaanse schrijver Don DeLillo is de chroniqueur bij uitstek van zijn land en zijn tijd.

Internationaal Theater Amsterdam – Vallende man.

20:15 uur. Meervaart – Charley, de komische musical. Jon van Eerd, de meester van de lach, combineert dwaze verwikkelingen, gekke fysieke kapriolen en gierende dialogen met dolkomische maar ook prachtige shownummers.

Meervaart – Charley, de komische musical.

20:00 uur. De Nieuwe Anita – Zielkracht. Dansen en cocktails drinken met Zielkracht
Amsterdam Vinyl Vets Prof. Brewski & DJ Uncut bring the funk, hip hop, soul, boogie, jazz, rare groove from their exceptionally deep crates!

De Nieuwe Anita – Zielkracht.

20:30 uur. Frascati – People, Places & Things. We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt.

Frascati – People, Places & Things.

20:30 uur. CC Amstel – Double Bill: LADIA/About dance, Fireflies and The end of the world as we know it. Première try-out. Sandra Kramerova presenteert haar solo LADIA samen haar nieuwe lecture-performance About dance

CC Amstel – Double Bill: LADIA/About dance, Fireflies and The end of the world as we know it.

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Paradiso presenteert | Frank Rensen. Frank Rensen is een singer-songwriter en begenadigd gitarist. In 2018 was hij voor het overgrote deel te vinden in de voorkamer van zijn huis. Daar heeft hij, met een paar instrumenten, een microfoon en een laptop, ideeën van de afgelopen jaren uitgewerkt.

De Roode Bioscoop – Paradiso presenteert | Frank Rensen.

20:30 uur. Meervaart – Kamagurka. | De grenzen van de ernst In ‘De grenzen van de ernst’ leidt Kamagurka u langs absurdistische verhalen vol ontregelende humor, langs rariteiten die bol staan van kolkende creativiteit en wrede slapstick.

Meervaart – Kamagurka.

20:45 uur. Handbal eredivisie heren: Aristos – Volendam. Aristos speelt thuis tegen KRAS/Volendam 2 uit Volendam.

Handbal eredivisie heren: Aristos – Volendam.

21:00 uur. Podium Mozaiek – IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET (première).
Er zijn van die verhalen die verteld moeten worden. Verbazingwekkend en meeslepend. Verhalen die je ontroeren, boos maken, of laten lachen. Regisseur Celil Toksöz verzamelt zulke verhalen en maakt er een hartverwarmende voorstelling van.

21:00 uur. Checkpoint Charlie – Het belooft een lange hete zomer te worden wanneer het Funkyard Soundsystem collectief met een tas vol booty-slammers en tropische verassingen maandelijks neerdaalt op een van de weinige rafelrandjes die Amsterdam nog rijk is: Checkpoint Charlie! Funkyard is gespecialiseerd in de genres afro, high-life, dub, disco, latin, jazz en golden-era hip hop en staat al meer dan tien jaar middenin het epicentrum van de Amsterdamse uitgaan scene.

Zondag

We starten met een tip op het gebied van winkelen in Amsterdam. Overweegt u eens lekker te gaan shoppen in de Utrechtsestraat!

09:00 uur. NDSM – KLM URBAN TRAIL AMSTERDAM. De KLM Urban Trail Series is een razend populair loopconcept in Nederland waarbij je de stad op een sportieve en unieke manier ontdekt! Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door gebouwen, theaters, stadions en steegjes en na afloop samen gezellig wat eten, drinken en je ervaringen delen.

NDSM – KLM URBAN TRAIL AMSTERDAM.

12:00 uur. Oosterkerk – Koffieconcert – KirstiConsort – Les Femmes d’Esprit. KirstiConsort is een jong en verfrissend ensemble dat op barokinstrumenten muziek speelt van vrouwelijke componisten uit de 15e tot 21e eeuw.

Oosterkerk – Koffieconcert – KirstiConsort – Les Femmes d’Esprit.

14:30 uur. Voetbal eredivisie heren: AZ – AFC AJAX. Ajax speelt uit tegen AZ.

Voetbal eredivisie heren: AZ – AFC AJAX.

15:00 uur. Betty Asfalt Complex – HET AMSTERDAM VAN WIM SONNEVELD – reprise najaar 2018. Wandelen door het Amsterdam van Wim Sonneveld was nog nooit zo gemakkelijk. U hoeft er alleen maar voor plaats te nemen in het theater. Drie jonge liefhebbers brengen daar met foto’s, verhalen en liedjes het leven en werk van Sonneveld terug in herinnering.

Betty Asfalt Complex – HET AMSTERDAM VAN WIM SONNEVELD.

16:00 uur. De Waalse Kerk – Ellen ten Damme in: Encore! De opzet van Encore! is simpel en intiem: geef een topartiest een podium en een publiek, en alles is mogelijk! Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken.

De Waalse Kerk – Ellen ten Damme in: Encore!

16:00 uur. De Meervaart – ZIEL | ROUH | reprise. “Dansgezelschap ICK en het Amsterdams Andalusisch Orkest lijken voor de duur van één voorstelling, het prachtige ZIEL | ROUH, antwoorden te hebben gevonden…. Zodra de ademhaling van de performers synchroniseert, ontstaat één kloppend hart”

De Meervaart – ZIEL | ROUH.

16:00 uur. Stadsschouwburg Amsterdam – Vallende man. Try-out. De Amerikaanse schrijver Don DeLillo is de chroniqueur bij uitstek van zijn land en zijn tijd.

Internationaal Theater Amsterdam – Vallende man.

16:15 uur. Huis De Pinto – Muziekmatinee. En Vrac. ‘Op Hout Gerijpte Chansons’
De term ‘en vrac’ betekent: onverpakt, zonder opsmuk. En dat is precies waar het bij En Vrac om gaat. Dit muzikale trio brengt uitsluitend Nederlandstalig repertoire, maar dan wel liedjes die ergens over gaan; nummers met inhoud!

Huis De Pinto – Muziekmatinee. En Vrac.

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here