Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 13 juli

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 13 juli
Standbeeld Ferdinand Domela Nieuwenhuis op het Nassauplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 13 juli

Het is vandaag vrijdag de 13e dus kijk uit dat u niet onder een ladder doorloopt vandaag. Op de ongeluksdag zijn er gewoonweg ook een hoop leuke dingen in Amsterdam te doen. Hieronder hebben wij een aantal activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Fijne dag vandaag!

10:00 uur. Museum Het Grachtenhuis

Amsterdam: Een andere kijk. ‘Een Franse architect brengt de stad in beeld’. Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk te zien. Zelf zijn we al wezen kijken, is de moeite waard!

Meer weten >>

10:00 uur. Pride Amsterdam 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996. Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving. De indrukwekkende tentoonstelling is ook onderdeel van Pride Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Oscam

Expositie van fashionista Bas Kosters. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM. Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel, die inmiddels niet meer alleen als poptempel door het leven gaat gezien de diversiteit in muziek van de verschillende events.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Do we need to say more?

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. Don’t doubt, just go!

Meer weten >>

10:00 uur. De Nieuwe Kerk in Amsterdam 

Bent u al naar de World Press Photo 2018 voorstelling geweest. Deze vindt plaats in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een heuse aanrader om te bezoeken.

16:00 uur. Beatrixpark

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 juli staat het Beatrixpark in het teken van ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater, oftewel: het gratis toegankelijke Festival TREK – AMSTERDAM. Dat wordt smullen en genieten!

Meer weten >>

17:00 Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Kijk naar mooie fragmenten uit Paramaribo en Amsterdam Zuid-oost!

Meer weten >>

17:00 uur. Over het IJ Festival Amsterdam

10 dagen lang avontuurlijk theater op bijzondere plekken in de stad. Over het IJ Festival is het locatietheaterfestival dat Amsterdam als inspiratiebron én podium gebruikt. Het is alweer de 26e keer dat het festival wordt georganiseerd.

Meer weten >>

18:00 uur. VondelCS

TorenkamerEXPO 2018. Vijftig jonge kunstenaars zijn het afgelopen jaar, op initiatief van het AVROTROS-radioprogramma Opium, te gast geweest in de Torenkamer van VondelCS. En dat hebben ze weer mooi weten vast te leggen!

Meer weten >>

19:00 uur. Melkweg

Portraits in Otherness #1. Julidans NEXT Dickson Mbi (UK) & Maya Dong (CH) – curated by Akram Khan Twee solo’s van twee jonge talenten, geselecteerd door Akram Khan. Jawel, nog volop Julidans festival in Mokum.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré

Al naar het Pauperparadijs geweest of hoe zit dat? Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede in Amsterdam en andere steden enorm. Pak uw fiets, trap naar Carré en neem een kijkje…

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg

Jawel, weer een Julidans voorstelling, XENOS welteverstaan. Akram Khan staat voor het laatst op de planken in aangrijpend verhaal van koloniale soldaten in andermans oorlog. Dit is de laatste avondvullende solo waarin meesterchoreograaf Akram Khan zelf op het toneel staat.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

Did we say Julidans? Julidans! Julidans! Julidans! Een absurdistische en humoristische anatomieles over mensen in een relatie. “Choreographer extraordinaire”, noemde een goede recensent deze voorstelling.

Meer weten >>

21:00 uur. Vondelpark Openluchttheater

Julidans…… at the park… Het Vondelpark Openluchttheater doet ook vrolijk mee met de voorstelling Jan Martens GRIP: A small guide on how to treat your lifetime companion. Een kleine gids voor mensen in een relatie…..

Meer weten >>

Dat was het weer voor vandaag Amsterdam. Pluk de dag, tik een eitje, en bezoek een leuk evenement in onze hoofdstad.

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam