Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 9 juli

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 9 juli
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 9 juli

Bent u vandaag een lekker dagje vrij en heeft u nog geen plannen? Hieronder staan weer een aantal leuke activiteiten die u kunt doen in Amsterdam op maandag 9 juli 2018. Moet u eerst werken? Als u klaar bent is er ook nog van alles te beleven in Amsterdam.

10:00 uur. Museum Het Grachtenhuis 

Museum Het Grachtenhuis – Amsterdam: een andere kijk ‘Een Franse architect brengt de stad in beeld’ Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk te zien. Een Franse architect brengt de stad in beeld’. Marcel Bajard is een bekende architect, stedenbouwkundige met een fascinatie voor Amsterdam. Deux Facades, credits: Marcel Bajard Tijdens omzwervingen door de stad legde hij gedetailleerde beelden vast Tijdens zijn omzwervingen door de stad legde hij in gedetailleerde beelden vast wat…

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten, check: https://www.stedelijk.nl/nl/tentoonstellingen/amsterdam-magisch-centrum

10:00 uur. OSCAM

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. RAI Amsterdam

Modefabriek juli 2018. Modefabriek is een procreatief en inspirerend halfjaarlijks modevakevent. Een mash-up van modeshows, expo’s, presentaties, lezingen, workshops … en meer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater.

Meer weten >>

18:00 uur. VondelCS

TorenkamerEXPO 2018. Vijftig jonge kunstenaars zijn het afgelopen jaar, op initiatief van het AVROTROS-radioprogramma Opium, te gast geweest in de Torenkamer van VondelCS.

Meer weten >>

19:00 uur. Theater Bellevue

Julidans. Néant Dave St-Pierre (CA). Geen compromissen. Dat staat in grote letters op de homepage van de Canadese choreograaf Dave St-Pierre.

Meer weten >>

20:00 uur. Café Thijssen

Pubquiz in Amsterdam Café Thijssen. Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen.

Meer weten >>

20:00 uur. De Bajes

Live Salsa Sessions van Edsel Juliet. Salsa liefhebbers kunnen terecht in het ‘streat art etablissement’ van De Bajes voor swingende nieuwe wekelijkse Salsa Sessions.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg

Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten. Julidans. Mitten wir im Leben sind: met het eerste deel van de titel bewijst Anne Teresa De Keersmaeker eer aan een grande dame van de hedendaagse dans, Pina Bausch.

Meer weten >>

23:00 uur Disco Dolly

Uitgaan / Nightlife Amsterdam elke maandag Disco Dolly. Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl