Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 14 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 14 januari
Flevopark, Foto: vrijetijdamsterdam

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 14 januari

10:00 uur. De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha, de weg naar nu. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, zijn spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu.

Voor meer details zie evenement De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha.

15:00 uur. Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted. ‘Eerder theater dan film’, noemt Tsai Ming-liang zijn allereerste VR-productie, een elliptische vertelling over een man die herstelt van een ziekte in een vervallen appartement in de bergen. Het enige contact dat hij heeft is met een eenzame vis in de badkuip.

Voor meer details zie evenement Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted.

17:00 uur. Spui25 – Waar was ik toen ik er niet was? De filosofie van persoon en identiteit Waar ben je als je onder narcose bent? Lig je gewoon op de operatietafel, tijdelijk buiten bewustzijn, of is de ‘echte’ jij daar helemaal niet bij?

Voor meer details zie evenement Spui25 – Waar was ik toen ik er niet was?

14:00 uur. Eye filmmuseum – Blue Movie. Hij geldt als de meest geruchtmakende blootfilm van de jaren zeventig: in Wim Verstappens Blue Movie was een blijmoedige erectie te zien en bleek de Bijlmermeer, Amsterdamse hoogbouwwijk gevestigd op idealen, seksuele vrijhaven.

Voor meer details zie evenement Eye filmmuseum – Blue Movie.

20:15 uur. De Kleine Komedie – Eric Vaarzon Morel. Ode aan de Spaanse gitaar Vijf gitaren. Daarop speelt hij. In één programma. Dat is de uitdaging voor Eric Vaarzon Morel. Vijf gitaren. Stuk voor stuk instrumenten met een verhaal. De Picasso-gitaar bouwde hij op tv, in De Nieuwe Stradivarius.

Voor meer details zie evenement De Kleine Komedie – Eric Vaarzon Morel.

20:30 uur. Huis De Pinto – Pintotonics n+1. Fred Marty / Ada Rave Trio. Pintotonics n+1 is een avond met akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek door een mix van aanstormend talent en bewezen kwaliteit. Er wordt altijd een solo set en een ensemble set geprogrammeerd.

Voor meer details zie evenement Huis De Pinto – Pintotonics n+1.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 13 januari.