Amsterdam doet volop mee aan Wereld Aids Dag
Tentoonstelling over AIDS. Foto vrijetijdamsterdma.nl

Amsterdam doet volop mee aan Wereld Aids Dag

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Die dag staat de strijd tegen aids overal ter wereld in de schijnwerpers. Ook in Amsterdam vinden er acties plaats. Van het begin van de avond tot diep in de nacht.

Transformer (voorheen Lovedance) is het kloppende hart van Wereld Aids Nacht in Amsterdam. De jaarlijkse benefietavond/nacht vind plaats in Paradiso. Op feestelijke wijze wordt stil gestaan bij het nog steeds heersende hiv/aids probleem en wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor het Aids Fonds. Hosts DJ Joost van Bellen en Zubrowka International hebben een mooie line-up bij elkaar gebracht. Het feest is verdeeld over drie zalen, verwacht lekkere muziek, elastische dansers, vlijmscherpe acts en nog veel meer.

In de week van Wereld Aids Dag start het vervolg op de reeds ingezette liefdescampagne van het Aidsfonds. ‘Alle liefdes zijn even bijzonder en moeten beschermd worden tegen de gevolgen van hiv en aids. Aidsfonds staat voor de liefde en heeft daarom de Universele Verklaring van de Liefde opgesteld. Voor de liefde en tegen discriminatie, uitsluiting en conservatisme. In veel landen wordt de liefde bedreigd. Spreek je uit tegen dit onrecht, want alle liefdes verdienen bescherming. Teken daarom nu de Universele Verklaring van de Liefde’, aldus een woordvoerder van het Aidsfonds.

Op zaterdag 1 december is er op het Leidseplein van 11:00 tot 16:00 een gigantisch hart te vinden waarmee je op de foto kan. En je kan hier de Universele Verklaring van de Liefde tekenen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen.

Je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het AIDSmonument. Op 1 december 2016 is het AIDSmonument aan de De Ruyterkade onthuld: een baken van hoop en steun in de rug voor iedereen die nu met hiv leeft. Een ode aan alle buddies, verzorgers, ondersteuners, medisch personeel, activisten en wetenschappers. Een eerbetoon aan alle dierbaren die aan aids zijn gestorven.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Tentoonstelling Aids in Amsterdam 1981-1996