Aftellen buitenzwemmers ‘De Mirandabad’ weer begonnen
Het buitenbad van De Mirandabad. Foto: Dia Huizinga

Aftellen buitenzwemmers ‘De Mirandabad’ weer begonnen

Het aftellen voor de buitenzwemmers van het Amsterdamse ‘De Mirandabad’ is weer begonnen. Het buitenbad gaat 28 april weer open. Dat is te lezen op de speciaal voor buitenzwemmers van het ‘De Mirandabad’ ingerichte Facebook-pagina.

Jarenlange traditie en een schitterend fenomeen

Het is een jarenlange traditie en een schitterend fenomeen dat vanaf het moment dat het buitenbad is geopend, diehards uit de stad zo rond kwart voor zeven ’s ochtends verzamelen voor het zwembad in de Rivierenbuurt. Vanaf 07:00 uur ’s ochtends trekken zij in ‘weer of geen weer’ de eerste baantjes door het water.

Aftellen buitenzwemmers ‘De Mirandabad’ weer begonnen
Hoveniers zijn druk bezig op het zwemcomplex. Foto: Abdel Aknin

Renovatie van de beweegbare bodem

Tijdens de zomervakantie was het tijd voor de renovatie van de beweegbare bodem in het 25-meterbad en werd er onder andere ingezet op een combinatie met nieuwe roestvrijstalen trappen en een multifunctioneel hekwerk van kunststof.

St. Patrick’s Day

In het kader van St. Patrick’s Day kleurt De Mirandabad op 17 maart groen. Op verschillende delen in ons land wordt stil gestaan bij de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador.

Aftellen buitenzwemmers ‘De Mirandabad’ weer begonnen
Speciaal voor St. Patrick’s Day kleurt De Mirandabad groen. Foto: Abdel Aknin

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Zaterdag feest bij de Mirandabad: Zwembad bestaat 40 jaar!