Waar kan ik naar de markt in Amsterdam?
De Reigers op de Albert Cuyp markt in de Pijp. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar een markt in Amsterdam? In de hoofdstad kun je op vele plekken gezellig naar de markt gaan. Via dit blog tref je een overzicht van de verschillende markten in Amsterdam.

Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt is gelegen in de Amsterdamse wijk De Pijp. De markt ligt tussen de Ferdinand Bolstraat en de Van Wou straat in. De markt loopt dwars tussen deze twee straten. Op de markt kun je heerlijk struinen en leuke dingen kopen. De winkeltjes rondom de Albert Cuyp zijn eveneens leuk om te bezoeken.

Waar kan ik naar de markt in Amsterdam?
Het standbeeld van André Hazes bij de Albert Cuyp markt.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In de buurt van de Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt is gelegen in de Bruisende wijk De Pijp. Er zijn hier zat leuke dingen te doen. Aan de ene kant van de markt ligt de Van Woustraat. Deze straat is onlangs gerenoveerd en gezellig om door heen te wandelen. Aan de andere kant tref je de Ferdinand Bolstraat. In die straat zitten enkele winkels om te shoppen. Op de Ceintuurbaan, een paar straten achter de markt, ligt de Rialto Bioscoop. Dat is nog echt een stads ogende locatie.

Biologische Boerenmarkt Amsterdam Zeeburg

Op de van Eesterenlaan in de wijk Zeeburg kun je iedere woensdagmiddag de boeren- en biologische versmarkt bezoeken. Het is een kleine doch sfeervolle markt. Je kunt er onder andere duurzame, streek- en seizoensgebonden dagverse producten kopen. Enkele voorbeelden zijn groente, fruit, aardappelen, wild, noten en biologische zuivel.

Biologische Markt Amsterdam

Op zaterdagen kun je in Winkelcentrum Boven ’t IJ een bezoekje brengen aan de boerenmarkt in Amsterdam. De markt op het Buikslotermeerplein opent om 09:00 uur ’s ochtends. Onlangs opende er op hetzelfde plein een nieuwe vestiging van sportwinkel Decathlon Amsterdam. Je zou een bezoekje aan de markt en de sportwinkel dus prima kunnen combineren.

Adres: Buikslotermeerplein 15-17, (Zatadag Biologische Markt), 1025 ES Amsterdamnoord

Bloemenmarkt

Als het lente wordt dan kopen wij tulpen uit Amsterdam! Jawel, de bloemenmarkt mag in de lijst natuurlijk niet ontbreken. Op de Bloemenmarkt die is gelegen naast de Reguliersdwarsstraat, kun je vooral veel bloembollen kopen! Daarnaast zitten er gezellige tentjes om koffie met bijvoorbeeld appeltaart te doen.

Dappermarkt

De Dappermarkt in Amsterdam is een gezellige koopjesmarkt. De markt bestaat al ruim 100 jaar in Amsterdam!

De KLOFFIE Markt

In de Passage bij De Hallen vindt maandelijks de Kloffie Markt plaats. Tijdens de Kloffie Markt kan je kleding verkopen en kopen.

Adres: Hannie Dankbaarpassage 47 1053 RT Amsterdam

Kraaiennest markt

Iedere vrijdag staan marktkooplui op de Kraaiennest markt Bijlmer van Amsterdam. De vrijdagmarkt begint om 9:00 uur en eindigt om 18:00 uur.

Adres: Kraaiennest, 1104 CH Amsterdam

Lindengrachtmarkt

De Lindengracht markt ligt niet zoals de naam doet vermoeden aan een gracht. De Lindengracht is namelijk een gedempte gracht. Bij deze kilomterlange markt kun je op zaterdagen terecht. Het is een echte ouderwetse authentieke markt. De markt is meer dan 120 jaar uit. Op de Lindenmarkt kun je zaterdags van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Local Goods Market

Ben je op zoek naar lokale producten uit de stad en haar omgeving? Sinds april kun je dan terecht bij de Local Goods Market in De Hallen in Amsterdam West. Op deze markt kun je allerlei artikelen kopen zoals fietsen, kleding, brillen, tassen, lampen, meubels en fotoboeken. Lekkernijen zoals worsten, bier, chocolade en thee kun je hier ook kopen.

Adres: Hannie Dankbaarpassage 47 1053 RT Amsterdam

Markt Bos- en Lommerplein

Markt Bos- en Lommerplein is op het moment van schrijven net opgeheven.

Mercatormarkt

Mercatormarkt: Grote buurtrommelmarkt met straattheater, kidsvermaak, live muziek & lekker eten en drinken. De markt vindt plaats op het Mercatorplein in de Baarsjes, Amsterdam-West. Vrije Tijd Amsterdam schreef eens een voorbeschouwing over deze gezellige Amsterdamse markt.

Adres: Mercatorplein, 1057 CB Amsterdam

Noordermarkt

Ben je weleens bij de Noordermarkt geweest? De markt staat bekend als kleurrijk en gezellig. Deze markt kun je op iedere zaterdag en maandag bezoeken. Er is een groot assortiment aan artikelen te koop zoals antiek, curiosa, hedendaags design, ambachtelijke en duurzame producten. Op zaterdag zijn ze van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend. Op de maandag opent de markt om 09:00 uur en gaan de kramen om 14:00 uur dicht.

Adres: Noordermarkt, 1015 NA Amsterdam

Pekmarkt

De Pekmarkt is een knusse en gezellige markt in Amsterdam-Noord. Op de markt staan gezellige mensen en worden afwisselende producten en artikelen verkocht. De markt is geopend op Op de warenmarkt wordt op drie dagen per week een uitgebreid aanbod van food en non-food verkocht.

Je kunt hier je dagelijkse boodschappen kopen maar ook artikelen die worden verkocht met de waan van de dag. De markt is op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend. Alle dagen wordt er om 09:00 uur begonnen en het marktfestijn is om 17:00 uur ten einde.

Adres: EC, Van der Pekstraat, Amsterdam

Postzegelmarkt

Mooi dat de postzegelmarkt nog steeds bestaat. Deze authentieke makt die is gelegen op de Nieuwmarkt nummer 280 is twee dagen per week geopend. Je kunt er op zaterdag en woensdag terecht vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 280, 1012 RT Amsterdam

Pure Markt Amstelpark

Vanaf april tot en met oktober kun je de pure markt in het Amstelpark elke tweede zondag van de maand bezoeken. Er vinden op wisselende data markten plaats in Park Frankendael en het Amsterdamse Bos. Naast Amsterdam vinden er eveneens pure markt edities plaats in Hilversum en Abcoude.

Op de markt kun je met het hele gezin terecht. Je kunt er lekker eten en drinken en er staan terrassen waar je lekker kunt kletsen. Als de markt plaatsvindt in het Amstelpark zou je ook een bezoekje kunnen brengen aan de stadboerderij, midgetgolf, Amsteltreintje en grote speeltuin.

Waar kan ik naar de markt in Amsterdam?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: afwisselende plekken

REURING markt

Aan het Joris Ivensplein kun je iedere zaterdag je slag slaan op de gezellige REURING markt. Het marktspektakel wordt georganiseerd door het IJburgse Crealisatiebureau. Dit bedrijf bestaat uit Antoinette Poortvliet, die tevens één van de drijvende krachten achter de markt is. De marktmeester van de REURING is Zep (Daalder Kaas), hij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de markt zelf. Deze markt op IJburg duurt van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Adres: Joris Ivensplein, 1087 BP Amsterdam

Siermarkt

In Sloterdijk wordt ieder woensdag de siermarkt georganiseerd. De markt vindt plaats op het Sierplein, waar 30 siermarkt ondernemers de klanten op de wenken bedienen. Op deze markt worden niet alleen Nederlandse producten verkocht. Zo kun je er producten uit de rest van Europa, Suriname en Thailand kopen. Op woensdag kun je hier vanaf 09:00 uur in de morgen tot 17:00 uur in de middag terecht.

Adres: Sierplein 2, 1065 LM Amsterdam

Ten Katemarkt

In de authentieke Ten Katestraat kun je zes dagen in de week je hart ophalen tijdens de Ten Katemarkt. Op zondag is de markt gesloten. De markt wordt al sinds oudsher druk bezocht. De markt ligt aan de Kinkerstraat in stadsdeel Oud West.

Waterloopleinmarkt

De Waterloopleinmarkt bevindt zich zoals de naam al doet vermoeden op het Waterlooplein in Amsterdam. Je kunt er van alles kopen zoals vintagekleding, oude platen en wat dacht je van een lekkere zak patat met mayonaise of een nieuwe fiets (band). Op zondag wordt er niks verkocht alle andere dagen is de markt geopend. De openingstijden zijn altijd van 09:30 uur tot 17:30 uur.

Adres: Waterlooplein 2, 1011 NZ Amsterdam

Westerstraat-markt

Weleens een bezoekje aan de Westerstraat-markt gebracht? De Westerstraat-markt wordt wekelijks op maand georganiseerd. Zoals de naam al verklapt vindt de markt plaats in de Westerstraat. Op het moment zijn er ruim 150 kramen waar marktbezoekers hun slag kunnen slaan. De gezellige markt is van 09:00 uur ’s ochtends tot en met 13:00 uur te bezoeken.

Adres: Westerstraat, 1015 LZ Amsterdam

Winkelcentrum Boven IJ

In het stadshart van Amsterdam Noord, vindt u de gezelligste markt van dit stadsdeel. Onder de rook van groot winkelcentrum Boven ’t Y.

Adres: Buikslotermeerplein 1025, 1025 ES ES Amsterdam

ZuiderMRKT

Iedere zaterdag kun je in het Museumkwartier aan de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam de zuiderMRKT bezoeken. Op de markt staan allerlei gespecialiseerde ondernemers en kun je producten kopen zoals vis, worst, hoenderspecialiteiten, vlees, brood, kaas en eieren, groente en fruit, paddenstoelen, noten, olijven, olijfolie, koffie en thee, hartige taart, frambozenproducten, pannenkoeken, bloemen, granola en muesli, cateringproducten en wijn en cider.

Adres: Jacob Obrechtstraat, Johannes Verhulststraat, 1071 MR Amsterdam

Wil jij reageren op dit blok over markten in Amsterdam? Reacties zijn van harte welkom en mede door jouw feedback kunnen we eventueel zaken die hier geschreven zijn aanpassen. Reageren wordt dus op prijs gesteld en kan onderaan dit artikel.

Dit blogartikel over markten is geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam