Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer

Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer
Afbeelding via BAAS Amsterdam

Amsterdam, donderdag 2 april 2020 – Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer: een mobiele ontmoetingsplek voor risicogroepen en hun dierbaren, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. De uitvinding biedt uitkomst aan ouderen, ernstig zieken of mensen die in de laatste fase van hun leven zijn en afscheid moeten nemen van hun dierbaren. Met de huidige pandemie-crisis, kan De Quarantainer toch zorgen voor verbinding.

Het idee is ontstaan bij Paco Voorhans, die sinds 2019 onderdeel is van het Eventcare team en overal kansen en mogelijkheden ziet – zelfs in tijden van crisis. Niet zo lang geleden is bij hem kanker geconstateerd, hier gaat hij niet meer van genezen. Het is niet duidelijk hoe lang hij er nog mag zijn. Toch heeft dit hem en zijn krachtige persoonlijkheid niet uit het veld geslagen, maar het heeft hem wel aan het denken gezet: “Wat als ik in deze crisis in de laatste fase van mijn leven terecht kom, betekent dit dan dat ik niet met mijn geliefde kan zijn? Dat ik alleen moet sterven en geen fysiek afscheid kan nemen?”.

Over De Quarantainer

De Quarantainer is een container, met daarin twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. In de container wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De inrichting is modulair waardoor de tafels en stoelen plaats kunnen maken voor een rolstoel of ziekenhuisbed. Na elke ontmoeting wordt De Quarantainer grondig gereinigd.

Crowdfundactie

Voor het testmodel – welke wordt gecreëerd met advies van een medisch partner – loopt nu een crowdfundactie en de wens is om deze bij het AVL ziekenhuis neer te zetten, het ziekenhuis waar Paco behandeld wordt. Als deze succesvol is gebleken, is het doel om meerdere Quarantainers door het hele land te verspreiden. Hiervoor is de zoektocht geopend naar locaties met risico-doelgroepen waar behoefte is aan deze mobiele ontmoetingsplek. Locaties waar eenzame ouderen of zieken in isolatie zitten vanwege het Coronavirus. Dit gaat specifiek om locaties waar het coronavirus niet speelt, maar waar de mensen hier wel last van ondervinden door isolatie.
vrijetijdamsterdam.nl