COLUMNIST ÖZCAN AKYOL DUIKT IN DE WERELD VAN LEZERSBRIEVEN

COLUMNIST ÖZCAN AKYOL DUIKT IN DE WERELD VAN LEZERSBRIEVEN

Dagelijks verschijnen er op krantenredacties brieven van lezers, zo ook bij het AD en de regionale titels BD, BN DeStem, de Gelderlander, het ED, de PZC, de Stentor en Tubantia. Wat maakt iemand zo boos of gepassioneerd dat hij of zij de moeite neemt om een brief te schrijven naar de krant? Waarom raakt een bepaald onderwerp die persoon zo? En wie zitten er eigenlijk achter deze brieven? Columnist Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, is gefascineerd door deze schrijvers en gaat in de nieuwe videoserie ‘Brieven met Eus’ langs bij een aantal van deze gedreven brievenschrijvers. De eerste aflevering van de serie is vanaf zaterdag 9 februari te zien op de sites en apps van het AD en de regionale titels van de Persgroep.

Akyol over zijn serie: “De brievenpagina in de krant is mijn favoriet. Het is een ideale manier om te kijken wat het sentiment in het land is. Sommige brieven zijn heel lief, andere juist gelardeerd met haat. Wat ik me altijd afvroeg: wie zitten er toch achter deze brieven? Wie zijn onze lezers? Daarom besloot ik ze op te gaan zoeken. Dat leverde bijzondere gesprekken en onvergetelijke ontmoetingen op.”

In de eerste aflevering van ‘Brieven met Eus’ gaat Akyol langs bij brievenschrijver Toon. Hij heeft al 40 jaar een abonnement op BN DeStem, de regionale krant van Zuid-West Brabant en een deel van Zeeland. Hij is niet altijd tevreden over de krant maar blijft een trouwe lezer vanwege het regionale nieuws, vertelt hij aan Eus. Toon is het vaak oneens met Akyol zijn column en heeft meermaals aangedrongen op zijn ontslag. Akyol gaat graag een gesprek aan en is benieuwd of Toon er nog steeds zo over denkt na een ontmoeting.

‘Brieven met Eus’ bestaat uit 10 afleveringen. Vanaf zaterdag 9 februari verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering op AD.nl, BD.nl, BNDeStem.nl, dG.nl, ED.nl, PZC.nl, destentor.nl en Tubantia.nl.

vrijetijdamsterdam.nl