Brandweercommandant Schaap valt ‘baas’ Halsema publiekelijk af

Brandweercommandant Schaap valt ‘baas’ Halsema publiekelijk af

Brandweercommandant Schaap valt ‘baas’ Halsema publiekelijk af

Wil van Soest: “De commandant lijkt aan te sturen op een gouden handdruk”

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Hilton Hotels, in het Waldorf Astoria heeft de brandweercommandant van Amsterdam, Leen Schaap zich laatdunkend uitgelaten over zijn baas, burgemeester Femke Halsema. Kennelijk heeft de brandweercommandant aan de burgemeester om meer mogelijkheden gevraagd om de tijd dat brandwachten “met de armen over elkaar zitten”, nuttiger dan nu te besteden. Schaap zei dat brandwachten 95% van de werktijd niks doen. “Onder burgemeester Halsema is het vooral praten, onder haar voorganger was het samen aanpakken”, zei Schaap tijdens de bijeenkomst. De Partij van de Ouderen heeft een debat aangevraagd over de uitspraken.

Gouden handdruk

De partij heeft geen goed woord over voor de uitlatingen van deze man bij de brandweer in Amsterdam. “Wat een arrogantie om zo te spreken over de brandweermensen. Deze mannen en vrouwen werken dag en nacht voor onze veiligheid en dan wordt er zo over gesproken door hun eigen commandant. Ook de vergelijking die Schaap maakt met wijlen burgemeester van der Laan vind ik stuitend en ongehoord”, aldus fractievoorzitter Wil van Soest. De uitlatingen van Schaap doen de Partij van de Ouderen vermoeden dat de commandant aanstuurt op Functioneel Leeftijds Ontslag (FLO). “Of anderszins een afscheid met een stevige, wellicht gouden handdruk”, zegt van Soest. De partij heeft dan ook een suggestie voor de brandweercommandant. “Als de heer Schaap van werkzaamheden wil veranderen, dan kan hij de stad weer als politieman gaan dienen en zeker niet vertrekken met dure afvloeiingsregelingen”, aldus het raadslid.

Debat

De Partij heeft van de Ouderen heeft een actualiteitendebat aangevraagd omdat de woorden van de heer Schaap grote impact hebben. “Zulke uitspraken veroorzaken weer onrust bij de brandwachten. Daarnaast wordt de burgemeester door haar brandweercommandant neergezet als weinig daadkrachtig. Wat voor signaal geeft hij hiermee aan de burgers van Amsterdam? Ik wil weten hoe de burgemeester hierover denkt”, zegt van Soest.

Geschreven door: Ralf Sluijs

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here