Barcelona Express: Win jij al liftend naar Spanje een wereldreis?

Barcelona Express: Win jij al liftend naar Spanje een wereldreis?

Kan jij zonder geld of hulp van het thuisfront, al liftend de eindstreep in Barcelona halen en een reis rond de wereld winnen? Die vraag staat centraal bij een nieuwe editie van Barcelona Express, waarbij 300 teams met 2 of 3 avonturiers, liftend en al geld ophalen voor het goede doel. De eerste avonturiers vertrekken op 13 juli vanuit Amsterdam.

Drijvende krachten

De drijvende krachten achter de Barcelona Express werken samen met misschien wel de bekendste backpacker ter wereld met het hart op de juiste plaats: Mom I’m Fine. De opbrengsten van de Barcelona Express gaan integraal naar z’n project om een school te bouwen in Mexico vervaardigd uit gerecycleerd plastic uit de oceanen.

Vertrekstad

Deelnemers worden geacht een vertrekstad te kiezen, een strategie uit te stippelen, met als doel om zo snel mogelijk de ‘finishlijn’ te passeren. En niet geheel onbelangrijk: met deze uitdaging maken de groepjes met deelnemers kans om een ‘round-the-world’ ticket te winnen, met voldoende vliegkilometers om wereldwijd alle continenten te bezoeken.

Feest na afloop

De Barcelona Express bestaat uit 5 etappes waarbij er telkens een tussenstand wordt opgemeten. Het einde van een etappe bevindt zich iedere keer op een nieuwe en unieke locatie, gelegen langs de route. Daar kunnen de deelnemers kamperen en wordt er ’s avonds een feest georganiseerd.

Ins en outs

Voor alle ins en outs over deze bijzondere uitdaging, geven we je het advies om de website van de Barcelona Express in de gaten te houden.

vrijetijdamsterdam.nl