Amsterdam eert Johan Cruijff op fantastische wijze

Amsterdam heeft vandaag op fantastische wijze stil gestaan bij de dag, 25 april 2017, waarop Johan Cruijff, 70 jaar oud zou zijn geworden. Eerder op de dag liet Ajax via de website weten dat het bestuur van de Amsterdam Arena (Stadion Amsterdam), de directie van AFC Ajax NV en de burgemeester en wethouders Sport en Deelneming van de gemeente Amsterdam in een intentieovereenkomst afgesproken hebben om de naam van de Amsterdam ArenA te wijzigen in de Johan Cruijff Arena. Na dat voor Amsterdam prachtige nieuws liepen duizenden deelnemers dinsdagavond mee tijdens de Cruyff Foundation 14K Run, de 5K Run,  de Business Run en de kids Run.

Johan Cruijff Arena

“Met de naamswijziging willen de drie partijen de beste voetballer die Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven. De naamswijziging is onderdeel van een pakket van afspraken over de governance van het stadion en de eigendomsverhouding. Jordi Cruijff heeft namens de familie laten weten verheugd en vereerd te zijn met de intentieovereenkomst om de naam te wijzigen. Binnen zes maanden worden de afspraken in een definitief contract voorgelegd aan de gemeenteraad, de directies en raden van commissarissen van de Stadion Amsterdam en Ajax. Naast de naamswijziging van de Amsterdam ArenA heeft het college van B en W besloten om een straat, plein, brug of anderszins in de stad naar Johan Cruijff te vernoemen,” laat Ajax in een persbericht weten via haar website.

De Cruyff Foundation Run

Na het prachtige nieuws over de nieuwe naam van de Amsterdam Arena trotseerden duizenden deelnemers de kou en werd er de 14K Run vanaf het Olympisch Stadion naar de Amsterdam Arena gerend. Naast de 14K werden er ook de 5K Run, de Business Runn en de kids Run georganiseerd. De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die start in het Olympisch Stadion. Via een route van 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff eindigt de run bij de Amsterdam ArenA. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff. De opbrengsten van de diverse runs en alle bijbehorende acties komen volledig ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams