Amnesty schrijft wereldwijd voor jongeren tijdens Write for Rights 2019

Amnesty schrijft wereldwijd voor jongeren tijdens Write for Rights 2019

Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Dit jaar komen zij speciaal in actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte. Ook op het hoofdkantoor van Amnesty wordt geschreven.

Zo komen mensen in actie voor de 13-jarige Jianne Turtle uit Canada die strijdt voor haar inheemse gemeenschap en tegen kwikvergiftiging in het water. En voor de 23-jarige Iraanse actrice Yasaman Aryani, die zich inzet tegen de verplichte hoofddoek in haar land en daarvoor 16 jaar celstraf kreeg. Ook schrijven mensen voor Nasu Abdulaziz (25) uit Nigeria die zich sterk maakt voor bewoners van zijn wijk die met geweld uit hun huizen zijn gezet.

Schrijf mee op het hoofdkantoor van Amnesty International

Amnesty wil zoveel mogelijk brieven schrijven en stelt daarom op 10 december het hoofdkantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam open voor iedereen. Op deze locatie zijn er naast honderden schrijfplekken ook muziekoptredens en andere activiteiten bij te wonen.

Zo treedt Wasim Arslan uit Syrië op, is er een stage verzorgd door The Gardens Of Babylon met DJ’s als Unders en Sam Shure, zijn er spoken word-optredens, yogalessen, en is er een stage van Stille Disco. Tijdens een skypesessie vertelt Vitalina Koval, vrouwenrechten- en LHBTI+- activiste uit de Oekraïne wat de schrijfacties voor haar hebben betekent.

In samenwerking met Human Rights Tattoo worden mensen aan elkaar verbonden die zich extra hebben ingezet voor Yasaman Aryani uit Iran. Het pand van Amnesty ziet er bijzonder uit deze dag: Spinsekt is verantwoordelijk voor een speciale projectie op het gebouw waarbij de mensen voor wie wordt geschreven centraal staan. Iedereen is van harte welkom op deze speciale dag.

Amnesty International streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Om haar onafhankelijkheid te garanderen, neemt Amnesty voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Waylon kiest in 2020 voor rood-wit blauw bij Lustrumeditie