Wat te doen in Amsterdam op donderdag 12 oktober 2017

Wat te doen in Amsterdam op donderdag 12 oktober 2017
Eberhard van der Laan

Wat te doen in Amsterdam op donderdag 12 oktober 2017

Morgen, op vrijdag 13 oktober is er voor iedere Amsterdammer en andere belangstellenden de gelegenheid om afscheid te nemen van onze lieve burgemeester Van der Laan. In Het Concertgebouw kun je langs de kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen. Dit kan tussen 10.00 en 20.00 uur. Er kan dan ook nog een condoleance achtergelaten worden. Heftig, nog steeds, en dat zal ook wel zo blijven. Voor de familie, vrienden, kennissen, Amsterdammers en héél veel andere Nederlanders. Het doet je weer beseffen hoe je van iedere dag moet genieten, want het leven, dat duurt soms maar even. Met in gedachten de tekst van de burgemeester ‘Wees lief voor elkaar, wees lief voor de stad’, hebben wij weer een lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam op donderdag 12 oktober 2017’ voor je samengesteld.

VTA TIP

De Balie – Sport, De vuist van verzet Hot Game #2 (Podium)

Ze hebben toch altijd weer boeiende onderwerpen bij de Balie. Vandaag ook weer. In Amerika knielden onlangs massaal American Footballspelers tijdens het volkslied als protest tegen Trump. Neemt de rest van de sportwereld ook zijn of haar verantwoordelijkheid en gaan ze ook in verzet?

Donderdag 12 oktober / va. 20:00 / meer info 

Concert 

Concertgebouw – De Standaards van Spits deel 2, Live

Mooie Nederlandstalige liedjes. En tussen de liedjes door vertelt Frits Spits over de tekst en de muziek. Waarom raakt dit liedje je? En waarom blijft zo’n liedje in je hoofd hangen?

Donderdag 12 oktober / 20:15 – 22:30 / meer info 

Tentoonstelling 

Stadsarchief Amsterdam – foto tentoonstelling Wim Sonneveld

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Wim Sonneveld, presenteert het Maria Austria Instituut een bijzondere fototentoonstelling over één van de grootste theatericonen van Nederland.

Donderdag 12 oktober / va. 12:00 / meer info

Uitgaan 

Sugarfactory – Gedonder

Bij Gedonder staat de gezellige, huiselijke, speelse sfeer voorop. Je hoort kwaliteitsmuziek met een mix tussen house & techno. Lekker in de stemming komen voor het weekend! Of sommige die het weekend donderdag al kunnen inluiden natuurlijk!

Donderdag 12 oktober / 23:59 – 05:00 / meer info 

Kunst en wetenschap 

Pakhuis de Zwijger – Research Files 4 _ Robots: van hulpje tot kunstenaar

Ze gaan in gesprek met kunstenaars, tech wizards en wetenschappers en onderzoeken hoe kunstenaars en robots samenwerken én welke juridische vraagstukken hierbij komen kijken.

Donderdag 12 oktober / 20.00 / meer info   

Weersvoorspelling 

De eerste voortekenen van een goed weekend worden vandaag zichtbaar…. als het goed is.

Heb jij of weet jij nog iets leuks voor in onze dagagenda? Stuur een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

Wil je alvast een tip voor volgende week? Lees dan: Skin Deep verdiepende talkshow zwart en wit of haal inspiratie uit onze dagagenda van 11 oktober 2017.