5 x kranten in Amsterdam

5 x kranten in Amsterdam

5 x kranten in Amsterdam

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam besloot met het miezerige weer een lijstje te maken van 5 media bedrijven die we de moeite waard vinden om te vermelden.

Parool

Het Parool is een krant die door de meeste inwoners van de stad als zeer prettig wordt ervaren. De krant richt zich voornamelijk op nieuws gericht op de stad. Waar ook veel aandacht aan wordt besteed zijn bijvoorbeeld onderwerpen gerelateerd aan theater, museum en de film. Sport staat vrijwel in het teken van de verrichtingen van Ajax. Het Parool beschikt over geroutineerde journalisten, echte fotografen en onderzoeksjournalisten. Recentelijk brachten journalisten van het Parool in samenwerking met AT5 het nieuws naar buiten dat journalisten van beide partijen journalistiek onderzoek zouden gaan doen naar de problematiek in het Wallengebied.

Telegraaf

De wakkerste krant zoals de Telegraaf jaren terug werd genoemd. Nou, wakker zijn ze zeker want we zien geregeld om vroege tijdstippen nieuwswaardige berichten verschijnen over zaken als transfers bij Ajax. De krant die qua reputatie op bepaalde momenten een kleine stempel die sensatiejournalistiek heeft toebedeeld gekregen lijkt met de online versie vooral de meeste mensen in Nederland te bereiken. Via Video bijdragen speelt het online medium van de Telegraaf handig in op de tijd waarin we leven.

Metro

Relatief nieuw met de nadruk op relatief. Want, de jongere generatie weet niet anders dan dat Metro, één van de vaste Amsterdamse kranten in de hoofdstad is. Metro verwierf bekendheid in de beginperiode doordat de papierenversie gratis te verkrijgen was bij metrohaltes. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de media wereld en leveren ze vaak vermakelijke bijdragen, tot vermaakt van de lezers!

Volkskrant

Als we de media wandelgangen mogen geloven is de Volkrant in ons land de crème de la crème om voor te werken als journalist zijnde in Nederland. Lekker leesbare verlagen, gedegen (onderzoek) journalistiek gecreëerd door het hard werkende team van de Volkskrant maakt deze topkrant bij velen zeer geliefd. Eens was de schrijver van dit krantenoverzicht te gast in het chique Amstel hotel en zat aan tafel met enkele journalisten van de Volkskrant en het Parool, en toen werd wel duidelijk dat het Parool de springplank is naar de Volkskrant. En daar willen we het Parool niks mee te kort doen, natuurlijk!

Het Financieel Dagblad

Heerlijk om op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen van de financiële nieuwsfeiten met betrekking tot de onderneming in de stad en daarbuiten. Zo lazen we bijvoorbeeld de artikelen rondom de overname van HEMA met verregaande interesse. En dat is maar een klein tipje van de sluier want het Financieel Dagblad staat doorgaans vol van de interessante nieuwsberichten vanuit het bedrijfsleven.

vrijetijdamsterdam.nl