5 x kinderboerderijen in Amsterdam

5 x kinderboerderijen in Amsterdam Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht vonden we het leuk om eens vijf gezellige kinderboerderijen in Amsterdam voor u uit te lichten.
Foto: Kinderboerderij De Pijp

5 x kinderboerderijen in Amsterdam

Met Pasen in het vooruitzicht vonden we het leuk om eens een aantal gezellige kinderboerderijen in Amsterdam voor u uit te lichten. Weet u zelf ook nog een leuke kinderboerderij die wij kunnen benoemen? Wij horen dit graag. Stuurt u dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

Kinderboederij De Pijp

In oktober 2018 vierde Kinderboerderij De Pijp haar 35-jarige bestaan. De dag waarop de feestelijkheden plaatsvonden was op dierendag. We deden eens een rondje op deze boerderij in de Pijp! En tjonge, jonge, jonge… Wat hadden we het gezellig met die leuke beesten! Kinderboerderij De Pijp organiseert speciale voorjaarsactiviteiten waar kids tussen de 3 en 14 jaar aan mee kunnen doen. Zo kun je er doorgaans kleuren, koekjes bakken, voorjaars schilderij maken, piep schuim lolly’s maken geïnspireerd op de lolly’s van Sjakie en de chocoladefabriek, hyacint knutselen én dieren knuffelen. En meneer konijn, mevrouw cavia, ome kip en tante schildpad vinden het super gezellig als je onder leiding van begeleiding gezellig met ze komt knuffelen. Voor alle ins en outs kun je het beste op de Facebook pagina van deze dierentuin kijken!

Kinderboerderij De Pijp, adres: Lizzy Ansinghstraat 82, 1072 RD Amsterdam

Openingstijden: Zaterdag en zondag is Kinderboerderij de Pijp geopend van 13.00 tot 17.00 uur, en maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Kinderboerderij De Buiktuin

Wist jij dat er in de stad niet alleen huizen voor grote mensen worden gebouwd? Nee, nee, bij de Buiktuin staan er ook woningen.  Voor de kippen, welteverstaan. Onlangs maakte ze kippenhuizen voor de nieuwe kippen die daar nu gezellig met zijn allen aan het rondhuppelen zijn. Op de borden aan het hek bij de ingang leest u over de diersoorten die bij de Buiktuin over de boerderij heen sjokken. De Buiktuin draait op een aantal kanjers van vrijwilligers. Desondanks blijft de authentiek uitziende kinderboerderij op zoek naar nieuwe aanwas.

De Buiktuin, adres: Noordhollandskanaaldijk 19, 1034 ZL Amsterdam

Kinderboerderij de Buiktuin is van maandag tot en met zondag geopend van tien uur ‘s ochtends tot vijf uur in de middag.

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Het nieuwe kippenverblijf. Afbeelding: De Buiktuin

Kinderboerderij Bijlmerweide

Lekker in de kantine zitten of met een zonnetje onderuit gezakt hangen in één van de stoelen op de kinderboerderij in Amsterdam-Zuidoost. En dat terwijl u kinderen veel plezier beleven met de grote dierenfamilie die deze boerderij rijk is. Naast leuke en gezellige beesten die graag onder de mensen zijn hebben ze bij de Bijlmerweide ook nog een leuke speeltuin om lekker in te spelen. Ze hebben bij de Bijlmerweide zelfs een leuk rattenverblijf dat echt de moeite is om te aanschouwen! De beestjes lopen achter de hekjes rond dus u hoeft niet bang te zijn dat ze over je schoenen rennen.

Bijlmerweide, adres: Provincialeweg 46-A, 1103 SB Amsterdam

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 08:30 uur tot 17.00 uur. Maandag hebben de dieren een rustdag en is de kinderboerderij gesloten.

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Lekker snuffelen in het hooi. Afbeelding: Bijlmerweide

Kinderboerderij ’t Brinkie

We gaan van de ene leuke kinderboerderij in Zuidoost vrolijk door naar het andere dierenparadijs gelegen in hetzelfde stadsdeel. Kinderboerderij ‘t Brinkie is gelegen in het groene hart van Amsterdam Zuidoost. Het is een boerderij voor jong & oud. Op het erf van Brinkie wandelen onder andere koeien, varkens, pony’s, ezels, pauwen, eenden, kippen, konijnen, cavia’s, geiten en schapen rond. Naast ‘even lekker knuffelen’ met de dieren is er nog meer vertier te beleven. Zo zijn er meerdere speelobjecten en een zandbak. Tussendoor kunnen jij en je kind genieten van heerlijke versnaperingen.

Boerderij ’t Brinkie, adres: Meerkerkdreef 27, 1106 GZ Amsterdam

Openingstijden: Kinderboerderij ‘t Brinkie is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op dinsdag is ‘t Brinkie gesloten.

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Knappe geit bij ‘t Brinkie. Afbeelding: Brinkie

Boerderij op IJburg

Mooi man, mensen die zichzelf kunnen wegcijferen om kids en beesten het naar de zin te maken. De bijzondere kinderboerderij in IJburg verhuisde in 2017 en kreeg tijdens het verkassen hulp van maar liefst 50 (!) vrijwilligers. Door de verhuizing is er nog een hoop geld nodig om alles in orde te maken en startte de boerderij zelfs een heuse crowdfunding actie. U kunt nog steeds bijdragen. Zeker weten dat het geld een goede bestemming krijgt. Op de boerderij van IJburg is het een mooie beestenboel met allerlei verschillende dieren en worden leuke activiteiten georganiseerd.

Zo is er de Horse Boy methode die er op gericht is kinderen met autisme plezier te laten beleven met paarden en vaardigheden op te doen zoals effectief en sociaalvaardig communiceren en meer zelfstandig worden. En is het mogelijk om dagbesteding te volgen en mee te doen aan speciale zorgactiviteiten. Neem vooral een kijkje op de website.

Boerderij op IJburg, adres: Overdiemerweg 36a, 1111 PP Diemen

Openingstijden: iedere dag van 10:00 uur ’s ochtends tot 19:00 uur ’s avonds behalve op zaterdag en zondag dan zijn ze om 14:00 uur gesloten.

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Kippetjes op IJburg.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: leuke dingen doen – Pasen in Amsterdam 2019 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here